CCD Tavernes Blanques exigeix a l'ajuntament "que els veïns disposen d'un Servei d'Urgències Mèdiques"

Dilluns, 16 Octubre 2017 09:43 Escrit per  CCD Publicat en Tavernes Blanques - VAL Vist 1135 vegades
Valora la notícia
(0 vots)

La Constitució Espanyola establix, en el seu article 43, el dret a la protecció de la salut i a l'atenció sanitària de tots els ciutadans. Els veïns Tavernes Blanques pel que sembla manquen d'este dret, ja que no disposen d'un servei d'urgències mèdiques.

El Comité Local de CCD Tavernes Blanques mostra la seua preocupació per la falta d'infraestructures bàsiques i necessàries en una zona d'alta densitat poblacional com és Tavernes, a causa de l'abandó tant de l'administració local com de l'administració sanitària. La falta del servei d'urgències és conseqüència de retallades en sanitat que haurien d'estar ja superats i que, en principi, estaven en contra dels postulats dels partits que avui governen el Consistori i la Generalitat.

Tavernes Blanques té una població de més de 9000 persones. La distància al centre d'urgències més pròxim és de 9,65 quilòmetres, en la localitat de Massamagrell, 21 minuts de viatge per la V-21. No és presentable que es recórrega eixa distància per a una assistència sanitària d'urgències. D'altra banda, molts dels nostres veïns preferixen acudir a urgències en l'Hospital Clínic Universitari de València, que dista 5,3 quilòmetres. Amb açò es col·lapsa la urgència hospitalària, per falta d'una necessària infraestructura a Tavernes Blanques.

No es pot adduir des de la Conselleria mancada de demanda sanitària, quan és constatable l'augment efectiu de població.

En estes circumstàncies, es comprén que els veïns de Tavernes Blanques haurien d'estar millor assistits.

CCD Tavernes Blanques opina que en retallar el consultori els seus serveis, els veïns "solament podran emmalaltir de vuit del matí a tres de la vesprada, ja que no existix servei d'urgències.

En paraules del Coordinador Local de CCD Tavernes Blanques "recolzem totalment, com no podia ser d'una altra manera, les reivindicacions dels veïns exigint que es dispose d'un servei d'urgències mèdiques. Els Centristes recordem a la sra. Alcaldessa, que ha de sol·licitar JA!! i sense cap tipus d'exclusions un servei d'urgències mèdiques per a la nostra població".

D'altra banda, CCD exigix a la Conselleria de Sanitat Universal i Salut Pública que cesse immediatament la política de retallades en serveis sanitaris bàsics.

Entre tots han de complir amb el deure constitucional, per a evitar que els problemes de salut no puguen ser atesos preferentment.

 

Informa Nou Horta. CCD Tavernes Blanques

 

Modificat el Dilluns, 16 Octubre 2017 09:48