Tavernes Blanques crea una APP web amb programari lliure per a gestionar la informació policial

Divendres, 23 Febrer 2018 13:46 Escrit per  Publicat en Tavernes Blanques - VAL Vist 650 vegades
Valora la notícia
(0 vots)

L'Ajuntament de Tavernes Blanques ha engegat una aplicació web per a agilitar la gestió de la informació policial bàsica del municipi, aprofitant el programa de Gestió i Retenció del Talent de la Diputació de València. 

Per a conèixer de primera mà la iniciativa, el diputat provincial de Projectes Europeus i encarregat de l'àrea de Gestió del Talent, Bartolomé Nofuentes, ha mantingut una reunió amb el regidor de Seguretat ciutadana del municipi, Jorge Fontestad, així com amb el postgraduado que ha desenvolupat la app, Rubén Esteban. 

Amb aquesta eina, el Consistori cerca agilitar el treball diari de la policia local, administrant la gran quantitat de dades i informació que maneja el cos de seguretat i automatitzant els processos, la qual cosa permet una millor distribució del temps dedicat a cada tasca. 

Així ho ha explicat el jove graduat en Tècnic superior en desenvolupament d'aplicacions web, qui ha assenyalat que es tracta d'una intranet que permet als agents gestionar els aspectes més comuns de l'organització interna de la plantilla, així com l'emmagatzematge i administració de la informació de seguretat més rellevant i usual.

En aquest sentit, el regidor Jorge Fontestad ha ressaltat que s'estalviarà temps en els tràmits, ja que “els policies portaran una tablet amb l'eina amb la qual podran fer els parts en el carrer, és com portar-se la reguarda amb ells”. 

Així, gestions com a actes, denúncies, atestats o citacions es realitzaran a través de la app, que es caracteritza per una interfície molt intuïtiva i pràctica, amb processos transparents i de fàcil ús, i amb un elevat nivell de seguretat per a protegir les dades emmagatzemades. 

El jove també ha mostrat com la nova plataforma millora l'anterior sistema, eliminant les dificultats tècniques, sense riscos d'incompatibilitats. 

A més, s'ha desenvolupat amb “programari lliure”, la qual cosa aconsegueix minimitzar els costos en desenvolupament i manteniment sense perdre efectivitat. 

“Teníem la necessitat de crear una plataforma de gestió policial i aprofitem el programa de Gestió del Talent per a engegar la iniciativa, que ha crescut tant i és tan versàtil, que ja estem treballant amb altres municipis que pretenen clonar-la”, ha assenyalat Fontestad.

Un aspecte que ha destacat especialment el diputat, aplaudint “una iniciativa tan innovadora que va a permetre replicar la app en altres municipis”. Així, s'ha plantejat la possibilitat de desenvolupar-la a nivell provincial, perquè totes les localitats puguen disposar d'ella. 

“El programa de Gestió del Talent té per objectiu exactament açò, el recolzar als nostres i nostres joves talents, aprofitant els seus coneixements per a poder desenvolupar projectes que van a millorar el nivell de vida de la ciutadania, així com els serveis que oferim des de les institucions públiques”, ha conclòs Nofuentes. 

El projecte s'ha desenvolupat en diverses frases, amb un ampli treball de camp en el qual s'ha implicat als agents de policia local. Així, després d'un primer estudi i comparació dels diferents programaris lliures existents i la familiarització amb les eines i llenguatges de programació d'aquests, s'ha procedit a arreplegar informació sobre la forma de procedir i actuar de la policia local amb mostres reals. 

Després d'açò, es va dur a terme el disseny i implementació tant de l'aplicació com de la base de dades, personalitzant-se la interfície per a fer-la més seriosa, atractiva, representativa i intuïtiva. 

Una vegada creada la app, un agent va dur a terme una experiència de prova que va permetre corregir els possibles errors, després del que, finalment, es va realitzar un manual d'ús i ajuda.

 

Informa Nou Horta. Tavernes Blanques

Modificat el Divendres, 23 Febrer 2018 13:47