L’IES Tavernes Blanques compromés amb els drets LGTBI

Divendres, 25 Mai 2018 11:59 Escrit per  Publicat en Tavernes Blanques - VAL Vist 833 vegades
Valora la notícia
(0 vots)

Després del reconeixement de Lambda i la Federació Estatal de Lesbianes, Gais, Trans i Bisexuals (FELGTB) a l’IES Tavernes Blanques el dimecres 16 de maig com a primer centre de la Comunitat Valenciana que rep el segell del programa estatal “Escoles Segures” de FELGTB, de la qual Lambda forma part, el Centre va participar en el projecte pilot #DretsAmbOrgull.

Des de la Direcció General de l’Agència Valenciana d’Igualtat en la Diversitat, amb la col·laboració de la Conselleria d’Educació, Investigació, Cultura i Esport, es va posar en marxa una proposta d’intervenció educativa, #DretsAmbOrgull, amb la qual poder treballar als Centres Educatius la commemoració del 17 de maig, Dia Internacional contra l’LGTBIfòbia.

El 17 de maig va ser un dia de celebració de la diversitat sexual, de gènere i familiar, perquè és important que des de l’àmbit educatiu es donen eines per a desenvolupar estratègies que eduquen en el respecte a la diversitat, també a la diversitat sexual, de gènere i familiar. Hem de tenir en compte que els Centres Educatius són espais de convivència on s’ha de fomentar, des d’una perspectiva educativa, el coneixement i el respecte a la diversitat en totes les seues formes, entre altres objectius, per a previndre l’assetjament i qualsevol tipus de discriminació, generant una societat més justa i igualitària. 

Per tant, el Centre va considerar oportú participar en aquest projecte pilot, #DretsAmbOrgull, que ofereix al professorat un ventall de recursos educatius específics per a poder desenvolupar estratègies que fomenten en el nostre entorn educatiu espais més segurs, respectuosos i lliures de discriminació. Paral·lelament el dia 17 de maig un grup d´alumnes de diferents cursos va dur endavant una acció reivindicativa, “Stop Plomofòbia!”, denunciant l´assetjament per expressió de gènere no normativa, ja que és una de les causes més freqüents d´assetjament als centres escolars. 

Per últim, l’Ajuntament de Tavernes Blanques, des de les regidories d’Educació i Parcs i Jardins varen col·laborar amb el Departament d’Arts Plàstiques de l’IES Tavernes Blanques per a pintar els bancs dels jardins adjacents amb els colors que representen al col·lectiu LGTBI i a la comunitat Transgènere.  

 

 

Informa Nou Horta. Tavernes Blanques