Tavernes Blanques instal·la un sistema de sanció automàtica en el punt negre del municipi

Dilluns, 25 Juliol 2022 10:30 Escrit per  Publicat en Tavernes Blanques - VAL Vist 235 vegades
Valora la notícia
(0 vots)

L'Ajuntament de Tavernes Blanques ha digitalitzat la gestió de les sancions de trànsit del municipi a través de la seua adhesió a la central de compres de la Federació Valenciana de Municipis i Províncies i del seu acord amb l'empresa VIALINE.

 

La digitalització ha consistit en l'eliminació del clàssic butlletí o talonari per unes PDAs i impressores tèrmiques que imprimeixen al moment la sanció i es remeten automàticament perquè es notifique a l'infractor. Aquest sistema està connectat a les bases de dades de la DGT i permet agilitar enormement la gestió d'aquestes. La Policia Local de Tavernes Blanques s'ha bolcat amb la implantació del sistema que ja està en plena funcionament.

 

A més, l'Ajuntament ha apostat per sancionar la infracció més perillosa en el considerat punt negre del municipi situat en avinguda Ausiàs March amb avinguda Corts Valencianes.

 

En aquest encreuament senyalitzat amb un gir prohibit que si s'obvia, pot comportar un greu perill per als vianants, atés que la semafòrica fa el pas de vianant, i que ja ha causat diversos atropellaments a les i els veïns de Tavernes Blanques. Per a evitar-ho s'ha instal·lat un sistema automàtic de sancions que permetrà sancionar sense la intervenció de l'agent que en moltes ocasions dissuadeix la infracció fins que es retira a un altre servei.

 

En declaracions de Jorge Fontestad, regidor de Seguretat Ciutadana, “hem apostat per la tecnologia per a millorar i automatitzar la gestió de les sancions i evitar els temps que es gastaven buscant la informació del vehicle i de l'infractor a mà”; a més afig que “s'atallarà el major punt negre del municipi, el gir prohibit de la carretera, i s'augmentarà la seguretat dels nostres veïns i veïnes”.

 

El Consistori estudia la instal·lació de càmeres de vigilància del trànsit

D'altra banda, la institució està estudiant la instal·lació de càmeres de vigilància del trànsit que s'instal·larien en els encreuaments més destacats del municipi permetent veure la situació en temps real des de qualsevol dispositiu fix o mòbil.

 

Això ajudaria a millorar la fluïdesa del trànsit rodat en la població i també permetria veure la situació en temps real en episodis meteorològics destacats ajudant a la gestió del trànsit per a no posar en risc als conductors i evitar el seu encallat per quedar-se enmig d'un carrer negat.

 

Informa Nou Horta. Tavernes Blanques

Modificat el Dilluns, 25 Juliol 2022 10:33