Alaquàs promociona la mobilitat internacional entre les persones joves

Dimarts, 29 Juny 2021 15:52 Escrit per  Publicat en Alaquàs-VAL Vist 193 vegades
Valora la notícia
(0 vots)

L’Ajuntament d’Alaquàs, a través de la seua Oficina Eurodesk, continua promocionant la mobilitat internacional entre la població jove amb l’objectiu d’oferir noves oportunitats per a conéixer altres països participant en projectes de formació i aprenentatge.

 

L’Alcalde d’Alaquàs, Toni Saura i el Regidor de Joventut, Javi Antúnez, van rebre les persones joves que enguany participaran en els diferents programes així com als voluntaris juvenils que estan col·laborant amb l’Ajuntament d’Alaquàs. El primer edil va animar totes les persones participants a gaudir d’aquesta experiència i les va felicitar per tindre l’oportunitat de participar en activitats enriquidores com aquestes.

 

Huit joves d’Alaquàs formaran part aquest estiu de dos projectes de mobilitat. La jove Letícia viatjarà a França per a participar en un projecte emmarcat dins del programa Cos Europeu de Solidaritat durant dos mesos. Formarà part d’un equip composat per 12 persones voluntàries europees en servei cívic, organització i animació d’encontres amb poblacions locals. Treballaran la comunicación, la conservació del patrimoni i la participación en jornades de portes obertes.

 

D’altra banda, les joves Nuria, Andrea, Daniela, Romina, Macarena, Susana i Alba formaran part d’un intercanvi juvenil a Polònia que tindrà lloc del 16 al 24 de setembre a la ciutat polaca de Nasutow (Lublín). Allí conviuran una setmana amb dos grups joves d’Itàlia i Polònia. Aquest intercanvi s’emmarca dins del programa Erasmus Plus i la temàtica és comprendre i donar forma al rol en el mercat laboral de 21 persones participants d’Espanya, Itàlia i Polònia i treballar la presentación del potencial professional a través de sessions de tallers participatius i la construcció d’una ferramenta innovadora en el marc de l’intercanvi.

 

Pel que fa al voluntariat europeu, Alaquàs ha acollit aquest mes de juny dos joves de França i Itàlia que es troben col·laborant amb el departament de Joventut i amb els serveis municipals d’oci i temps lliure com són la Ludoteca, Espai Jove i Centre Obert fins a març de 2022. El projecte forma part del programa Cos Europeu de Solidaritat i d’entre les activitats que realitzaran destaquen la seua participació en el taller de conversa, la col·laboració en els instituts de secundària de la localitat i activitats de sensibilització i campanyes de cooperació internacional.

 

Informa Nou Horta. Alaquàs