Lletres rescatades de rètols publicitaris adquireixen una segona vida solidària a Aldaia

Dilluns, 27 Gener 2020 13:27 Escrit per  Publicat en Aldaia-VAL Vist 413 vegades
Valora la notícia
(0 vots)

Què succeeix amb les lletres dels rètols publicitaris quan compleixen la seua fi? Una iniciativa privada ha volgut que aquestes peces publicitàries tinguen una segona oportunitat, contribuint a l'economia circular i convertint-les en art amb una fi solidària. Així naix l'exposició ‘Lletres rescatades per a escriure la sostenibilitat’ que el divendres 31 de gener a les 19 hores veurà la llum en Centre Matilde Salvador d'Aldaia (València).

 

‘Lletres rescatades…’, és el treball de recuperació i conversió en art de centenars de peces tipogràfiques realitzat per Sergio Paredes i Teresa Calvo, responsables de l'exposició i propietaris de Rotulosvalencia.com. Lletres corpòries de restaurants, hotels i desenes d'empreses que van complir el seu objectiu i que tenien un final als parcs de gestió de residus. Un duro final després d'anys de lluentor i admiració que gràcies a aquesta exposició serà evitat per a acabar convertint-se en peces de col·leccionistes i en obres d'art.

 

“Ens plantegem què podíem fer amb totes aquestes lletres que anaven a quedar acumulades en l'ecoparc i després de parlar amb l'associació Kabem Tots, totes les peces van encaixar”, expliquen Sergio i Teresa responsables de la expo. “Volem donar un missatge a la societat que els objectes que moltes vegades rebutgem poden tenir una segona vida, que aquesta pot ser art i que a més pot ajudar a molts amb iniciatives solidàries com la que hem reunit en ‘Lletres rescatades’”, afirmen.

 

Amb un clar missatge, la sostenibilitat i el reciclatge, desenes d'obres d'art, totes elles a la venda estaran exposades del 31 de gener al 18 de febrer en el Centre Matilde Salvador d'Aldaia. La recaptació per la venda d'aquestes obres, que oscil·laran entre els 80 i 100 euros per composició i de 3 a 20 euros per lletra solta, anirà integra a l'associació Kabem Tots. Aquesta associació ajuda les famílies amb fills amb discapacitat psíquica i física a aconseguir una aula d'estimulació sensorial en el qual realitzar l'estimulació basal important en el procés de desenvolupament d'aquests joves.

 

D'altra banda, la expo, que a més és interactiva, ha generat espais per als més xicotets, com una gran sopa de lletres que podran completar en un panell i aconseguir, així, regals. També durant la jornada inaugural i els dies en què ‘Lletres rescatades…’ romanga exposada, es realitzaren tallers de serigrafia de bosses ecològiques i decoració de lletres, així com una jornada sobre el medi ambient.

 

Una iniciativa solidària, sostenible i de conscienciació ciutadana. Una oportunitat per a descobrir l'art en elements publicitaris, decorar la nostra llar amb peces reciclades de gran qualitat i d'oferir una mà a una associació, com **Kabem **Tots que ajuda famílies amb el procés de neurorrehabilitació dels seus fills.

 

 

Informa Nou Horta. Aldaia

Modificat el Dimarts, 18 Febrer 2020 09:20