El president de la Generalitat Ximo Puig inaugura el curs escolar en el col·legi “El Rajolar” d'Aldaia

Dimecres, 08 Setembre 2021 09:03 Escrit per  Publicat en Aldaia-VAL Vist 144 vegades
Valora la notícia
(0 vots)

L'alcalde d'Aldaia, Guilermo Luján, ha acompanyat al president de la Generalitat, Ximo Puig, qui ha triat el nou CEIP «El Rajolar» per a la inauguració del curs escolar 2021/22 en la Comunitat Valenciana. Per part del departament autonòmic d'Educació han assistit a l'acte el conseller Vicent Marzà i el secretari autonòmic Miguel Soler.

 

Luján ha explicat que este nou col·legi «és el fruit d'una dècada de lluita conjunta de la comunitat educativa de la localitat, les famílies i el consistori per a aconseguir que esta demanda històrica del nostre municipi siga hui una realitat, així que done les gràcies a tots per la seua constància i tenacitat», i ha agraït al Puig i a Marzà «per atendre les nostres peticions des d'aquella primera reunió que vam mantindre en 2015 res més arribar a l'alcaldia d'Aldaia. No en va, des d'aquella primera trobada fins hui hem dit adeu als barracons i ara els nostres xiquets i xiquetes gaudeixen d'este col·legi de primera, així que gràcies», ha indicat l'alcalde.

 

Rosa Giménez, la directora del CEIP, ha recordat «les dificultats» que han viscut anteriorment, i ha llançat “un missatge d'ànim i optimisme”, a la comunitat educativa i als “vertaders herois, les i els escolars».

 

Per part seua, el president Puig ha volgut remarcar «la gran feina» que van realitzar el passat curs totes les parts implicades «en el bon desenvolupament d'un curs molt complicat marcat per la pandèmia». «Pares, mares, famílies, i sobretot l'alumnat, han demostrat que els centres escolars són dels llocs més segurs per a estudiar i per a treballar. Enhorabona a tots i totes», ha assenyalat Puig, qui ha finalitzat destacant que amb la tornada al col·le s'inicia “un curs que simbolitza la recuperació”.

 

Així mateix, el conseller Vicent Marzà ha explicat que este curs s'incidirà en l'«acompanyament emocional i psicològic” que requereix l'alumnat en una situació tan anòmala com la que travessem amb la pandèmia, i ha posat damunt de la taula «la rebaixa de les ràtios en els centres escolars de la Comunitat Valenciana, resultat de l'augment de la plantilla i la disminució de l'alumnat matriculat».

 

Informa Nou Horta. Aldaia