Bonaire acull una nova edició del programa Work@ per a formar a joves desocupats

Dijous, 16 Setembre 2021 13:48 Escrit per  Bonaire Publicat en Aldaia-VAL Vist 85 vegades
Valora la notícia
(0 vots)

El centre comercial Bonaire acull una nova edició de Work@: un programa que promou la inserció laboral de joves d'entre 18 i 30 anys en situació de desocupació, a través de la formació en habilitats clau en el sector retail. En total, 16 joves cursaran durant tres setmanes un programa gratuït d'Excel·lència en Punt de Venda i Atenció al Client focalitzat a millorar les competències i la motivació professional. A més, s'acompanyarà als participants en la cerca d'oportunitats laborals tant en Bonaire com en altres empreses col·laboradores.

 

Des que en 2016 es posara en marxa per primera vegada en Bonaire, aquesta iniciativa ha rebut més de 3.400 inscripcions i al voltant de 500 candidats han sigut convocats per a les entrevistes. En total, 127 joves s'han graduat i prop del 60% va trobar treball en els primers 60 dies posteriors a la finalització del programa.

 

En un moment marcat per la crisi del coronavirus, que ha sacsejat el sector del comerç i la restauració i ha incrementat la taxa de desocupació juvenil situant-la prop del 40% (segons dades de EPA 4T 2020), aquesta nova edició de Work@ suposa una oportunitat de treball en les comunitats dels centres operats per Unibail-Rodamco-Westfield (URW) en les principals ciutats d'Espanya, com són: La Maquinista, Glòries i Splau a Barcelona, Parquesur a Madrid i Bonaire a València.

 

Nadia Fernandes, gerent de Bonaire, ha animat que els joves que complisquen els requisits s'inscriguen en la web de Bonaire i participen en un programa que “materialitza el compromís de Bonaire com a part activa en la millora i creixement del seu entorn més pròxim”. A més, ha recordat l'èxit d'edicions anteriors, en les quals des de 2016, 127 joves han trobat treball en Bonaire després de la formació: “Ens sentim molt orgullosos que aquesta iniciativa siga, edició rere edició, element dinamitzador real de l'ocupació juvenil d'Aldaia i els seus voltants”.

 

Fins que es cobrisca el contingent, les persones interessades a participar poden inscriure's al programa a través de la web de Bonaire. Els candidats que siguen seleccionats en la primera fase seran convocats a una entrevista personal per videoconferència a partir del 29 de setembre, i d'ells, 16 es beneficiaran del curs gratuït que arrancarà en format en línia entre el 28 de setembre i el 18 d'octubre.

 

A més, el programa comptarà amb un Job Market Plau que se celebrarà el 28 d'octubre després de la graduació, un format d'entrevistes per part dels operadors del centre, que permet accelerar el procés de selecció i contractació dels participants en el programa i que posa de manifest el compromís de les marques amb la iniciativa.

 

A més, tots els participants de Work@bonaire passaran a formar part d'una bossa de talent a la qual accedeixen les diferents marques que operen en cada centre comercial al llarg de l'any.

 

Work@, un referent en formació i inserció laboral
Des del seu inici, Work@ ha rebut més de 6.000 sol·licituds d'admissió i més de 1.300 persones han sigut convocades per a les entrevistes. En total, 588 alumnes s'han graduat i, gràcies a l'ajuda de URW, el 73% va trobar treball en els 90 dies posteriors a la finalització del programa. Un èxit que va en augment cada any.

Modificat el Dijous, 16 Setembre 2021 13:50