Manises compta amb 3 radars pedagògics

Dijous, 20 Mai 2021 13:40 Escrit per  Publicat en Manises-VAL Vist 195 vegades
Valora la notícia
(0 vots)

L'Ajuntament de Manises ha instal·lat tres radars pedagògics distribuïts per tota la localitat amb la finalitat de garantir el compliment del nou Reglament de Circulació que limita la velocitat a 30 en vies urbanes d'un sol sentit. Recordem que Manises és ciutat 30 des de les legislatura anterior i s'ha de mantindre la velocitat màxima de 30 km/ h en tot el nucli urbà.


Segons Carmen Moreno, regidora de Mobilitat Urbana Sostenible de l'Ajuntament de Manises, “apostem per una mobilitat segura tant per al propi conductor com per als vianants”. “A més, reduir la velocitat a 30 és més sostenible i saludable per al planeta ja que aconseguim minimitzar l'emissió de gas CO2 en l'atmosfera al temps que vetlem per la seguretat de la ciutadania”, ha afegit la regidora de mobilitat.


Aquests radars pedagògics avisen a les i els conductors sobre l'excés de velocitat i el perill que això pot suposar. En passar per la via en les quals es troben els radars, la pantalla de leds recull la velocitat a la qual circula el vehicle i dóna un missatge.


- Entre 0-30 km/ h apareixerà el rètol “GRÀCIES”.
- Entre 30-40 km/ h apareixerà el rètol “ATENCIÓ”.
- Més de 40 km/ h apareixerà el triangle de perill juntament amb el missatge, “PERILL”.


A més, la reducció de velocitat va íntimament lligada amb el fet de sobreviure a un atropellament. Si la velocitat del vehicle que impacta és de 30 km/ h el risc de defunció és del 10%, mentre que si la velocitat és de 50 km/ h el risc de mort per atropellament augmenta al 90%.

 

Informa Nou Horta. Manises