El Museu Virtual de Quart de Poblet, una nova teràpia per a les persones majors

Dijous, 03 Juny 2021 13:41 Escrit per  Publicat en Quart de Poblet - VAL Vist 195 vegades
Valora la notícia
(0 vots)

El Museu Virtual de Quart de Poblet, que la seua posada en marxa està prevista per a enguany, també compta amb un vessant més social. I és que l'equip del projecte ha donat al Centre de Dia i a la Residència de la localitat una sèrie de quadres que formen part de la col·lecció museogràfica. Aquestes imatges decoraven les parets de l'última exposició que va acollir la Casa de la Cultura sobre el Museu.

 

Però aquesta donació va més enllà de l'objectiu patrimonial i decoratiu, ja que, a través d'aquestes fotografies, es realitzen teràpies de reminiscència per a usuaris i usuàries amb deterioració cognitiva.

 

Des de la residència indiquen que "és una gran aportació, ja que són objectes quotidians amb els quals es pot reconstruir els records". Així mateix, les persones usuàries poden agafar els quadres i treballar amb ells amb facilitat, ja que estan col·locats amb imants. Entre els estris diaris que poden contemplar es troben material escolar, ràdios, joguets, parament o envasos d'antany.

 

L'equip del Museu Virtual ha catalogat i digitalitzat prop de 2.000 peces i més de 4.000 fotografies del fons patrimonial local. Gran part dels objectes que s'exposaran a través de l'entorn en línia són donacions de famílies i associacions del municipi. Gràcies a aquesta circumstància s'ha pogut construir la història local amb els records dels veïns i les veïnes. A partir d'ara, també ajudaran a recuperar vivències amagades en un racó de la memòria.

 

Informa Nou Horta. Quart de Poblet

 

Modificat el Dijous, 03 Juny 2021 13:42