El FEDER dona llum verda al total dels projectes de l'estratègia EDUSI de Quart de Poblet

Dimarts, 29 Juny 2021 11:53 Escrit per  Publicat en Quart de Poblet - VAL Vist 178 vegades
Valora la notícia
(0 vots)

El Fons Europeu de Desenvolupament Regional (FEDER) ha admés el 100% de les operacions de l'Estratègia de Desenvolupament Urbà Sostenible Integrat (EDUSI) que ha presentat l'Ajuntament de Quart de Poblet. L'òrgan de gestió del fons europeu, que cofinança al 50% el projecte, ha donat el vistiplau definitiu a totes les actuacions D'aquesta manera, la inversió global superarà els 9,9 milions d'euros i el seu objectiu és millorar la qualitat de vida de la ciutadania, optimitzar els serveis públics i implantar el model de Ciutat Intel·ligent Sostenible.

 

Per a enguany està prevista la posada en funcionament del Museu Virtual; la reobertura dels carrers remodelats en el barri Riu Túria; la iniciació de la segona fase del centre intergeneracional Trenquem Barreres, en la plaça Sant Rafael; i la implantació dels sistemes d'aparcament intel·ligent.

 

El regidor de Desenvolupament Urbà Sostenible i director executiu de l'EDUSI, Juan Medina, explica que "l'admissió de totes les actuacions proposades demostra que la nostra línia de treball és la correcta i que Quart de Poblet és un municipi pioner en polítiques de creixement sostenible i intel·ligent, com en la gestió de fons i programes europeus".

 

Així mateix, fins a finals de 2022 es realitzaran actuacions com la implantació del Pla Director Smart City amb projectes Smart Building and Irrigation Network. Amb aquesta iniciativa, la Biblioteca Municipal Enric Valor es convertirà en un edifici intel·ligent amb la creació d'un sistema de control de la climatització, la despesa energètica o l'aforament, entre altres paràmetres. Així mateix, en l'antiga estació de Renfe (la recuperació de la qual s'inclou també en l'EDUSI) s'instal·larà una plataforma de gestió a distància de serveis com el reg per degoteig o la il·luminació viària per a promoure l'eficiència i la qualitat.

 

D'entre tots els projectes, destaca la construcció, ja en marxa, d'un aparcament dissuasiu de dues plantes i 221 places d'estacionament situat al carrer Tribunal de les Aigües, en la superfície de les quals se situarà una plaça per als vianants. A més, la instal·lació serà respectuosa amb el medi ambient, ja que s'autoproveirà amb energies renovables a través del Projecte Solar Fotovoltaic.

 

D'altra banda, s'escometran altres actuacions, com la millora de l'accessibilitat del carrer Paterna per a habilitar una nova entrada adequada al Parc Fluvial del Túria; la potenciació de les possibilitats de la localitat com a destinació turística a través de nous recursos digitals basats en el patrimoni o la modernització de l'administració local.

 

Informa Nou Horta. Quart de Poblet

Modificat el Dimarts, 29 Juny 2021 11:54