Èxit de les escoles d'estiu de Quart de Poblet

Dimarts, 06 Juliol 2021 15:56 Escrit per  Publicat en Quart de Poblet - VAL Vist 174 vegades
Valora la notícia
(0 vots)

Les escoles d’estiu de Quart de Poblet estan sent un èxit. L’Ajuntament ha pogut atendre totes les sol·licituds després d’augmentar el nombre de places. Tots els xiquets i xiquetes de la localitat estan gaudint d’un estiu ple d’activitats i jocs.

 

Després d’un curs en el qual han hagut de compaginar els estudis amb les dures, però necessàries, restriccions sanitàries i sense quasi poder socialitzar-se, ha arribat l’hora d’aparcar els llibres i gaudir. I això és el que estan fent en els seus primers dies de vacances als campus de l’Ajuntament. Això sí, complint estrictament les mesures anti-Covid.

 

Com tots els anys s’ha posat en marxa el Campament Urbà en el col·legi Villar Palasí. Els jocs d’aigua, les manualitats i la visita a la piscina d’estiu és el que més els diverteix.

 

L’Escola d’Estiu Esportiva, organitzada en el Pavelló de la Constitució, toca totes les disciplines esportives perquè, d’una forma amena, s’inicien en els esports, des dels més coneguts fins a uns altres més tradicionals. Estan passant un estiu estupend amb unes miniolimpiades, practicant esports tradicionals i autòctons, esports de raqueta, de naturalesa, d’orientació i concursos on col·laboren els clubs esportius de la localitat.

 

Summer Camp és una altra de les escoles d’estiu, també orientada a l’esport però on les directrius i ensenyaments es realitzen en anglés. Això està permetent que els xiquets i xiquetes reforcen els coneixements d’aquest idioma fora de les aules i aconseguisquen tindre fluïdesa de conversa. En aquest campus les activitats són una mica menys intenses que en l’esportiu.

 

Però l’oferta d’oci no acaba ací. Les associacions del municipi també realitzaran altres iniciatives destinades a menors i adolescents. Quart Jove ha preparat “Informàtica per a menuts” que tinguen entre 5 i 8 anys. Aquest taller es realitza durant els matins de juliol i també està sent un èxit.

 

Altres entitats de la localitat també han organitzat iniciatives més especialitzades com a atletisme o patinatge. Els cases de joventut de Quart de Poblet, han preparat una programació molt original per als i les adolescents de la localitat: des de mecànica de bicicletes fins a música rap o tècnica de grafitis. Les excursions a la piscina i a la pista de bitles també estan incloses.

 

Per a aquest col·lectiu també hi ha un altre Campus Esportiu, aquesta vegada organitzat per Quart per l’Esport. Des dels 13 als 16 anys estan realitzant excursions, activitats nàutiques i moltes altres iniciatives adaptades per als qui van nàixer entre 2004 i 2008.

 

Les escoles d’estiu municipals es realitzaren fins al 30 de juliol. L’objectiu principal és que els i les veïnes amb menys edat del municipi s’ho passen genial. Però també es pretén ajudar la ciutadania de Quart de Poblet a conciliar la vida laboral amb la familiar. Per aquest motiu, de manera gratuïta, hi ha un servei matinal i vespertí que atendrà els menors entre les 07.30 i 09.00 hores, al matí, i les 14.00 i 15.00 hores al migdia.

 

La fi és que els més xicotets de la casa gaudisquen, però també que aprenguen valors. L’Ajuntament de Quart de Poblet organitza aquestes activitats en el marc de la seua estratègia municipal de la Infància, a través de la qual es persegueix garantir el seu dret a gaudir d’activitats d’oci i temps lliure d’una forma inclusiva. A través de l’esplai es promou el desenvolupament integral dels veïns i veïnes més xicotetes; un temps compartit amb els seus iguals on els jocs, la pràctica esportiva i l’aprenentatge d’idiomes són el vehicle per al creixement personal.

 

Informa Nou Horta. Quart de Poblet

Modificat el Dimarts, 06 Juliol 2021 15:57