Quart de Poblet conclou una nova fase de la reurbanització del barri Riu Túria

Dijous, 29 Juliol 2021 16:37 Escrit per  Publicat en Quart de Poblet - VAL Vist 165 vegades
Valora la notícia
(0 vots)

Quart de Poblet avança la renovació del barri Riu Túria amb la finalització de la reurbanització dels carrers Crescencio Rodilla, Doctor Gómez Ferrer i Gravador Esteve. El pressupost de la renovació de Crescencio Rodilla és de 549.215,93 euros, dels quals l’aportació del Fons Europeu de Desenvolupament Regional, FEDER, ascendeix a 274.607,96 euros. Per part seua, per a l’obra en Gravador Esteve s’ha destinat 199.746,90 euros, dels quals el FEDER concedeix 99.873,45 euros. Amb tot, la inversió global en aquests tres vials frega els 750.000 euros, dels quals el FEDER cofinança el 50%.

 

Amb la reurbanització s’ha reposat el paviment de voreres i calçada; s’ha substituït les instal·lacions de sanejament, aigua potable i enllumenat; i s’ha renovat la senyalització vertical i horitzontal. El projecte s’ha executat seguint les directrius aplicades en altres vials de la zona, com Trafalgar, Margarita Salas o Sagunt, en els quals s’ha prioritzat la sostenibilitat, els espais verds i les voreres més amples per als i les vianants. Aquest projecte se suma les obres realitzades amb anterioritat en el barri, com la reurbanització dels carrers Trafalgar, Sagunt i Margarita Salas i de l’avinguda Villalba de Lugo. Aquests vials s’han convertit en espais més accessibles i agradables, que promouen els desplaçaments a peu.

 

El regidor de Desenvolupament Urbà Sostenible, Juan Medina, explica que “amb la transformació d’aquests carrers s’ha aconseguit generar espais de qualitat i més agradables per a la ciutadania”.

 

En un inici, les obres es van retardar a causa de la troballa durant la canalització d’aigües en el vial Gómez Ferrer d’un antic refugi de la Guerra Civil Espanyola. Després del descobriment, un arqueòleg va mesurar, va fer un estudi topogràfic i va dibuixar l’estructura per a documentar-la i catalogar-la. Aquest tipus d’espais, que són considerats com a Bé de Rellevància Local, han de ser delimitats i protegits de manera adequada. Aquest procés de protecció del patrimoni local va comportar una demora en els treballs, que ja estan conclosos. Aquest procediment s’efectua d’acord amb l’Estratègia de Desenvolupament Urbà Sostenible Integrat, EDUSI, en la qual s’inclou la renovació aquests carrers. I és que un dels objectius de l’EDUSI és la recuperació, conservació i difusió del patrimoni.

 

L’eliminació de superfícies degradades, la millora de l’aspecte dels carrers, la creació d’infraestructures de qualitat i l’eliminació de barreres arquitectòniques han contribuït a la progressiva transformació del barri.

 

Informa Nou Horta. Quart de Poblet

Modificat el Dijous, 29 Juliol 2021 16:37