S'acceleren els terminis del nou pàrquing intel·ligent de Quart de Poblet

Dijous, 23 Setembre 2021 08:56 Escrit per  Publicat en Quart de Poblet - VAL Vist 206 vegades
Valora la notícia
(0 vots)

Les obres del pàrquing municipal Balconada del Turia avancen a un ritme imparable. No solament s'estan complint els terminis sinó que s'està construint més ràpid del previst. Si no s'interromp el ritme actual de les obres per causes ajeno a l'Ajuntament, la primera fase finalitzarà quatre mesos abans de la data estipulada. El 22 de març van entrar les primeres excavadores i, mig any després ja està l'estructura i s'aprecia la gran envergadura del projecte. Quan es compleixen sis mesos exactes des que va començar l'obra, l'alcaldessa de Quart de Poblet, Carmen Martínez, el regidor de Desenvolupament Urbà Sostenible, Juan Medina i els arquitectes municipals han anat a comprovar l'evolució del primer pàrquing municipal d'aquestes característiques en tota la Comunitat Valenciana i dels pocs d'Europa.

 

Vistes al Parc Natural del Turia
L'aparcament de la Balconada del Turia compta amb un pressupost de 2,4 milions di euros dels quals el 50 % estan finançats amb fons europeus (FEDER) i formen part de les Estratègies de Desenvolupament Urbà Sostenible i Intel·ligent (EDUSI).

 

La infraestructura aprofita el desnivell ja existent en el sòl per a crear dos soterranis destinats a pàrquing i una coberta de 2500 metres quadrats que es destinarà a una gran plaça pública per a la ciutadania. En aquest àgora hi ha un escenari de dos-cents metres quadrats preparat per a acollir obres de teatre, concerts o qualsevol altra activitat. I darrere de l'escenari, vistes inigualables al Parc Natural del Turia. És a dir, el públic podrà gaudir d'un espectacle mentre contempla el llit del riu. D'ací el nom del pàrquing: Balconada del Turia.

 

A més de l'amfiteatre cobert, es van a instal·lar jocs infantils, accessibles i biosaludables al costat d'una gran zona oberta que podrà tindre diferents usos i un altre espai amb pèrgoles que donaran ombra.

 

El pàrquing podrà albergar 238 vehicles. El primer soterrani, amb una superfície construïda de 2392´60,20 metres quadrats, té capacitat per a 90 places mentre que el segon soterrani, amb 2689´50 tindrà 78. En l'exterior hi ha contemplades 61 places mentre que hi ha reservades ubicacions per a diverses motocicletes i per a la càrrega de vehicles elèctrics. En els soterranis es podran carregar quatre vehicles al mateix temps mentre que en l'exterior hi haurà altres dues places de similars característiques. Una gran pèrgola de plaques fotovoltaiques subministraran energia neta als cotxes elèctrics i, l'excedent, es canalitzarà a la xarxa general a canvi d'una compensació. Però no solament en aquesta pèrgola s'instal·larà energia neta. Diversos panells fotovoltaics contribuiran al fet que aquest projecte siga autosuficient.

 

Un sistema de videovigilancia intel·ligent garantirà la seguretat de la Balconada del Turia que compta amb un Sistema Urbà de Drenatge Sostenible (SUDS) que filtra l'aigua de pluja al subsòl i a la conca fluvial. Dissenyat amb sistemes oberts permeables, permet una ventilació i il·luminació natural.

 

Les 238 places de la Balconada del Turia se sumen a les 1500 que ja ofereix l'Ajuntament de forma gratuïta i que es distribueixen en huit aparcaments que envolten el municipi. L'objectiu és que tots els ciutadans puguen deixar el seu cotxe a menys de 700 metres de la seua casa a cost zero i que no s'entre al casc urbà amb el vehicle.

 

Informa Nou Horta. Quart de Poblet