Quart de Poblet prepara els seus pròxims pressupostos participatius

Dijous, 07 Octubre 2021 09:10 Escrit per  Publicat en Quart de Poblet - VAL Vist 182 vegades
Valora la notícia
(0 vots)

Es desbarata una bombeta d'un fanal, s'envia un missatge al portal de Govern Obert de Quart de Poblet i, en poc temps, el problema s'ha solucionat. El mateix ocorre amb mobiliari urbà que s'ha trencat, actes vandàlics o respostes a preguntes com quan començaran els cursos de natació. En el que va d'any s'han resolt quasi quatre-centes incidències. La regidoria de José Acosta té com a objectiu acostar el govern municipal a la ciutadania i que, amb un sol clic i un breu missatge se solucionen els dubtes o incidències quotidianes sense necessitat d'obrir una instància en el mateix Ajuntament.

 

El portal, subvencionat per la Conselleria de Participació, Transparència, Cooperació i Qualitat Democràtica i la Diputació de València, és una eina que afavoreix la rendició de comptes als ciutadans i proveeix de tot el necessari perquè es puga tindre accés a la informació pública mitjançant procediments senzills i clars. Es facilita la interrelació amb la ciutadania mitjançant espais de comunicació permanents, transparents i bidireccionals. Només s'ha d'accedir a https://quartdepoblet.governalia.es/es/

 

També existeix el servei de Whatsapp municipal per a estar al corrent dels avisos més importants.

 

La localitat de l'Horta Sud és pionera en la implementació de mecanismes de participació i foment de l'associacionisme des de l'inici de la democràcia. Ja en 1999 es va crear el Servei de Participació Ciutadana i va aprovar la seua Carta de Participació un any després.

 

En la legislatura de 2011-2015, el consistori es va centrar a avançar en la participació individual i la creació de la primera Regidoria de Govern Obert d'Espanya. Navegant pel seu web s'accedeix a tota la informació sobre l'equip de govern, els diferents processos participatius o dades detallades dels pressupostos municipals.

 

Un dels objectius que té el govern municipal és que la ciutadania decidisca amb major freqüència on vol que vaja destinat els diners que paga a través dels impostos. Per a això estan els Pressupostos Participatius, un instrument de democràcia directa que permet a les veïnes i veïns involucrar-se en la presa de decisions sobre l'execució d'una part del pressupost municipal destinat a realitzar inversions.

 

El regidor José Acosta ha avançat que està previst realitzar la cinquena edició de pressupostos participatius en el primer semestre de 2022. Una de les iniciatives sol·licitades i materialitzades en l'última edició va ser la sala de musculació que ha tingut un gran acolliment.

 

Precisament, perquè la joventut del municipi conega els beneficis del Portal del Govern Obert, l'Ajuntament ha organitzat unes jornades en les quals l'alumnat de 4t de l'ESO de l'IES La Senda ha tingut l'oportunitat de preguntar i explicar les seues inquietuds directament al regidor. Al voltant de quaranta-cinc alumnes i alumnes han conegut de primera rage qüestions clau com l'accés a la informació pública, la transparència, la rendició de comptes o la participació ciutadana. El regidor els ha animats a participar activament en la presa de decisions.

 

En aquestes jornades, subvencionades per la Conselleria de Participació i per la Diputació, els xics i xiques han manifestat la seua inquietud de tornar a celebrar unes festes patronals amb normalitat o la voluntat de tindre un espai per a la pràctica del parkour.

 

Amb aquestes activitats l'Ajuntament continua treballant en la línia de crear una xarxa de ciutadanes i ciutadans actius, implicats en la política del municipi, i decidits a participar en les diferents accions que es duen a terme des de l'Administració Pública en la millora de la vida de les persones de Quart de Poblet.

 

Informa Nou Horta. Quart de Poblet

 

Modificat el Dijous, 07 Octubre 2021 09:11