L'Ajuntament de Torrent, per mitjà de la seua regidoria de Medi Ambient, ha apostat en la seua política de protecció mediambiental per impulsar un programa d'activitats educatives l'objectiu de les quals és la conservació dels espais naturals i, principalment, la divulgació de continguts sobre sostenibilitat, reciclatge i canvi climàtic.

 

En aquesta línia s'emmarca la ruta per la Pedrera que aquest passat cap de setmana ha portat fins allí a un grup de veïns i veïnes interessats a conéixer detalls sobre la recuperació d'aquest espai natural i els futurs projectes que lliguen aquestes zones verdes al desenvolupament d'àrees d'esplai i d'activitats a l'aire lliure. Els voluntaris que van col·laborar en aquesta activitat van mostrar als assistents com s'ha dut a terme la restauració paisatgística de la zona recreativa de la Pedrera.

 

Aquestes accions formatives de temàtica mediambiental van continuar el diumenge amb una nova activitat de senderisme reservada per a les persones més preparades, ja que es tractava d'un recorregut de 8 km per la muntanya, amb pendents, barrancs i desnivells molt accentuats que feien d'aquesta una ruta d'una certa complexitat; eixint de des de l'àrea recreativa de la Pedrera, es va recórrer part de la ruta PR-CV-162 fins a arribar a la zona del barranc de Soterranya, on es completava el trajecte d'aquest passeig dominical.

 

Informa Nou Horta. Torrent

L’Ajuntament de Paiporta ha iniciat aquest dilluns la plantació d’arbres als nous escocells del carrer José Capuz. Aquests escocells han sigut remodelats recentment per a donar més espai a les arrels dels exemplars nous, substituts dels antics, que presentaven un creixement deficient i havien provocat alçaments de voreres i problemes de seguretat.


Les espècies triades ara són, des del punt de vista dels tècnics municipals, més adients per la seua tipologia i forma de creixement, i no causaran aquesta problemàtica.


En total s’han reformat 39 escocells de les dos voreres del carrer. La intervenció ha suposat una inversió, entre l’obra civil i la plantació, de 46.855,60 euros (IVA inclòs). Dels 39 escocells, 12 estaven buits i, per tant, a partir d’ara tindran arbres que creixeran normalment gràcies a l’ampliació de l’espai per a les arrels. Altres 27 presentaven diferents problemes com són baix creixement, deformitats o parts de la copa seques, a més de provocar escletxes en la vorera i ser, per tant, un focus potencial d'incidents.


Aquestes actuacions s’han dissenyat en funció del Pla de l’Arbrat de Paiporta, un document elaborat per tècnics mediambientals amb l’objectiu d’augmentar i millorar la massa arbòria de la localitat al llarg dels pròxims anys.

 

Informa Nou Horta. Paiporta

L'Ajuntament de Mislata ha sigut l'amfitrió durant aquest cap de setmana d'una trobada internacional en el marc del projecte europeu ‘Time4EU’, finançat per la Unió Europea a través del programa ‘Europa amb la ciutadania’. Un projecte que té com a objectiu promoure la participació ciutadana i el debat juvenil sobre el futur d'Europa, un futur basat en la cooperació, la inclusió i la solidaritat i respectuós amb la diversitat i la igualtat. La trobada va reunir joves i professionals en l'àmbit de la joventut i de la inclusió social de Bulgària, Polònia, Irlanda, Itàlia, Hongria, Eslovènia, Grècia i Espanya.

 

L'alcalde, Carlos Fernández Bielsa, va remarcar la importància d'aquesta mena de projectes, afirmant que a Mislata “som molt conscients, des de fa uns anys, de la necessitat de treballar en polítiques des d'una perspectiva europea. Perquè hui, les prioritats per al canvi de model econòmic, social, cap a la transició verda i sostenible, l'hem de marcar entre tots els territoris, entre tots els pobles i ciutats, a l'uníson”.

 

Els i les participants van treballar el desenvolupament d'idees sobre participació ciutadana i sobre el paper dels i les joves en la definició d'Europa. Ho van fer a través de diferents dinàmiques al llarg del cap de setmana en les quals els representants internacionals al costat de joves de Mislata van compartir experiències i van explorar junts solucions i idees de futur per a Europa. A més, una Hackaton o marató d'idees a manera de concurs, va ser la protagonista de la jornada del dissabte, en la qual dos projectes realitzats per joves que van reflexionar sobre els reptes als quals s'enfronta la Unió Europea, van eixir guanyadors de sengles premis de 400 i 200 euros.

 

En el context d'aquesta primera trobada del projecte a Mislata, i que comptarà amb altres set trobades internacionals organitzats en les diferents ciutats europees participants al llarg de l'any 2022 i 2023, el consistori va presentar la seua Oficina de Projectes Europeus, un nou servei que s'encarregarà d'impulsar i tramitar tots aquells projectes europeus en els quals participarà l'ajuntament. Un espai per a, segons afirma Bielsa, “la projecció a Europa de la nostra ciutat, i perquè tinguem al nostre abast nous recursos formatius, educatius, d'oportunitats laborals... però també d'accés a projectes d'innovació i als programes que ens permeten accelerar en els avanços socials per a guanyar en democràcia, per a ser més lliures”.

 

Informa Nou Horta. Mislata

 

La campanya de Participació ‘Paiporta Opina’ que pretén apropar l’Ajuntament a la ciutadania i escoltar al veïnat de la localitat ha fet la seua primera parada a la plaça Cervantes aquest dilluns.

 

L’alcaldessa de Paiporta, Maribel Albalat, acompanyada de la regidora de Participació, Esther Torrijos, i membres de l’equip de govern, han estat arreplegant de primera mà les impressions de paiportins i paiportines sobre els seus barris, així com els seus suggeriments de millora.

 

En paraules de l’alcaldessa Maribel Albalat, “estem molt satisfetes de l’acollida per part de la població Paiportina d’aquesta campanya. Ha sigut un intercanvi molt enriquidor i, després d’escoltar a molts veïns i veïnes, ens emportem un bon grapat de qüestions per a analitzar i sobre les quals treballar per a millorar Paiporta”.

 

Veïnat de la zona i dels barris del voltant del Mercat Municipal han deixat plasmades les seues impressions sobre Paiporta en uns qüestionaris en els quals, en general, han mostrat la seua satisfacció amb l’estil de vida de Paiporta, afirmant que és un poble tranquil i associatiu. Pel que fa als carrers i veïnats, paiportins i paiportines se senten molt acollits i amb una sensació de comunitat. Finalment, en l’àmbit associatiu, la gent se sent molt sostinguda i ben acompanyada, encara que existeix una sensació compartida d’ampliar les celebracions.

 

Albalat ha aprofitat l’ocasió per a acostar-se a les seus de les associacions de Noves Am@s de Casa, Tiryus i de la Llar de la Tercera Edat.

 

La carpa de ‘Paiporta Opina’ continuarà visitant places i barris de Paiporta al llarg dels pròxims mesos. La pròxima cita serà divendres 10 de desembre a la Plaça Xúquer, entre les 17 i les 20 hores. Tota la informació sobre aquesta campanya de Participació Ciutadana es pot consultar a www.paiporta.es/paiportaopina.

 

Informa Nou Horta. Paiporta

Aquest cap de setmana ha finalitzat l'edició d'aquest any del Curs de Defensa Personal Femenina, organitzat des de la regidoria d'Igualtat i impartit per la Policia Local d'Alboraia.


Enguany també ha comptat amb una gran acceptació en el municipi i es van completar les 12 places per a apuntar-se al curs gratuït. El dissabte va tindre lloc l'última sessió del curs, que va comptar amb l'assistència de la regidora d'Igualtat, Zeudy Estal Daries, i l'alcalde d'Alboraia, Miguel Chavarría Díaz. El curs ha sigut finançat per l'Ajuntament d'Alboraia.


S'han realitzat tres sessions d'aprenentatge de tècniques de defensa personal, impartides per personal instructor de la Policia Local d'Alboraia, els dissabtes 13, 20 i 27 de novembre en la Ciutat de l'Esport de la localitat.


Les dones d'Alboraia assistents han pogut aprendre de la mà de persones expertes tècniques de defensa personal, que les donen eines per a defensar-se en cas de qualsevol mena d'agressió.


L'any que ve es tornarà a realitzar una nova edició del curs, a causa de la gran acceptació que té entre les dones d'Alboraia i les sol·licituds rebudes.


Aquest curs s'ha emmarcat dins del programa d'activitats per a commemorar el 25-N, Dia Internacional de l'Eliminació de la Violència contra la Dona.

 

Informa Nou Horta. Alboraia

En la vesprada del dissabte va tindre lloc a la Sala Vicente Ruiz Monrabal de l'Agrupació Musical Santa Cecília el tradicional concert en honor a la patrona de la música en el que onze educands de l'escola van passar a formar part de la banda major.

 

L'esdeveniment, presentat per Maria José Cambra i Maria Celeste Gamero, va començar amb el lliurament al president de l'Agrupació Musical Santa Cecilia Rubén Pla, de la nova bandera de l’agrupació amb motiu del seu centenari. Aquesta va ser donada a l'entitat per l'ajuntament, malgrat que en el seu moment es va posposar el seu lliurament a causa de la Covid-19 , i va ser obsequiada per la Primera Tinent d'Alcaldia Úrsula Isabel Campo acompanyada de la regidora de Cultura Beatriz Cuesta i el músic i també regidor de l'ajuntament Josep Ferran Baixauli.

 

A continuació, els músics van interpretar les obres “El Cant del Valencià” de Pedro Sosa i “Batalla del Sucro” i “Dansa dels Conqueridors” dins del “Algemiz” de Ferrer Ferran. En el descans, es va celebrar l'acte protocol·lari d'entrada dels clarinets Laia Cucó, Javier Gadea i Rubén Tobarra, el trompeta Pau Cucó, les flautes Sara Devita, Amparo Diaz i Silvia Granero, els percussionistes Álvaro Martínez, Jonathan Prats i Miguel Sabater i la saxo alt Ana Zornoza, que van rebre obsequis de mà del president Rubén Pla, que a més va imposar la insígnia del centenari de la banda a les presentadores. Finalment el concert va concloure amb l'estrena de la marxa cristiana “Cristians del Cid”, composta pel director de la Santa Cecília de Sedaví Enrique Andreu dedicada a la comparsa Cides de Sedaví, “9 d’octubre” de Fernando Bonete i “Malaguenya de Barxeta” amb arreglos d'Azrael Tormo i la interpretació de l'himne regional, totes elles amb Enrique Andreu com a director.

 

Informa Nou Horta. Sedaví

El municipi de Foios s'ha convertit en una localitat lliure de vestigis franquistes després d’aprovar-se al ple municipal el canvi de nom del carrer Màrtirs. Aquesta via passarà a anomenar-se carrer de l'Oest, nom que rebia abans de l'últim canvi, sent la proposta ciutadana amb major suport i que era ratificada per l'equip de govern en l'última sessió plenària.

 

Amb aquest canvi Foios completa els treballs d'eliminar tots aquells elements vinculats amb la dictadura franquista. I és que des de 2018 l'Ajuntament ha treballat en aquest sentit, acollint-se a les lleis de Memòria Històrica estatal i valenciana, eliminant plaques amb el jou i les fletxes en multitud d'edificis del municipi o la placa amb l'expressió "XXV anys de pau" instal·lada en la façana d'un habitatge en 1964.

 

Ara, aquest procés es completa amb el canvi de nom del carrer Màrtirs ratificat en el ple amb els vots a favor del PSPV-PSOE i Compromís i els vots en contra dels regidors del PP i d'un edil de +Foios, l'abstenció d'un altre edil de +Foios i la no participació del regidor d'Unides Podem per absència en la sessió. El nom de carrer de l'Oest ha obtingut un suport del 53,6% dels veïns de la zona, enfront del 33,3% del proposat carrer del Barri i el 13,1% del proposat carrer Séquia de la Fila.

 

Juan José Civera, regidor de Memòria Democràtica, s'ha mostrat satisfet "per acabar amb aquesta anomalia que tenia el municipi mantenint el nom del carrer Màrtirs. Havíem de modificar el nom per a complir la llei, tal com hem fet en els últims anys retirant els diferents elements franquistes".

 

Per part seua, l'alcalde Sergi Ruiz, ha incidit en el treball que porta realitzant el govern local en aquest sentit, "complint amb la memòria històrica i traient dels nostres carrers els vestigis que recordaven a l'època més fosca de la nostra història recent".

 

Informa Nou Horta. Foios

Amb motiu del Dia Mundial del Xiquet i dels Drets de la Infància, l'Ajuntament de Burjassot, des de la Regidoria de Protecció i Drets de la Infància que dirigeix Yolanda Andrés, en col·laboració amb la Regidoria d'Educació, dirigida per Manuela Carrero, organitzava aquest cap de setmana la seua I Fira de la Infància i Adolescència del municipi.

 

Durant tot el matí del dissabte, la sessió vespertina va haver de suspendre's a causa del fort vent i a la pluja que va caure en el municipi, el Parc de la Granja es va omplir de xiquets i xiquetes, adolescents i famílies senceres que van gaudir amb els diferents llocs que es van muntar entre els que no van faltar AVIVA, les Escoles Esportives Municipals, el Club Bàsquet Andros, Abetmar o el Servei Psicopedagògic municipal, entre altres.

 

Totes les disciplines es van unir en una Fira en la qual les Falles de Burjassot també van ser protagonistes, ja que, els representants d'enguany, van ser, entre altres, els encarregats de llegir els Drets de la Infància.

 

La fira va comptar també amb la col·laboració de la Unitat Canina de la Policia Local de Burjassot, que va fer una exhibició molt aplaudida per tots els presents i de Protecció Civil, que també va impartir un taller de primers auxilis.

 

Una gran Fira que es va veure entelada per l'alerta de vent però que, malgrat això, va deixar un molt bon sabor de boca a totes les veïnes i els veïns que es van passar pel Parc de la Granja.

 

Informa Nou Horta. Burjassot

Pàgina 1 de 2259