Més de 500 persones passen pel V Certamen Nacional de Teatre EscenAlaquàs

Dilluns, 03 Juliol 2017 15:54 Escrit per  Publicat en Alaquàs-VAL Vist 558 vegades
Valora la notícia
(0 vots)
Premiats Premiats

Més de 500 persones han gaudit aquest cap de setmana del V Certamen de Teatre EscenAlaquàs organitzat un any més per Carabau Teatre i l’Ajuntament d’Alaquàs. Durant tres dies, el Castell s’ha convertit en el millor escenari teatral pel qual han passat companyies de gran qualitat artística.

El Premi Amparo Alabau a la millor obra ha estat per a EL LAZARILLO DE TORMES de El duende de Lerma, que també va aconseguir el guardó del públic. El seu actor principal, Luis Miguel Orcajo, es va dur el Premi al Millor actor. El guardó a millor actriu va estar per a Resu Belmonte pel seu paper com a directora en JOC DE XIQUETES a càrrec de Bullanga Companyia Teatral. Pel que fa al microteatre, l’obra més votada pel públic va estar la de BLIND DATE.

Els premis van ser lliurats el dissabte en finalitzar l’última obra que es presentava al Certamen. L’Alcaldessa d’Alaquàs, Elvira García Campos i el Regidor de Cultura, Toni Saura, acompanyats dels representats de Carabau Teatre, van ser els encarregats de lliurar els guardons. En les intervencions van felicitar els participants i van destacar el treball de Carabau Teatre com a “impulsor i organitzadors d’aquest magnífic Certamen” va destacar l’Alcaldessa.

El festival es va iniciar el dijous 29 de juny amb JOC DE XIQUETES a càrrec de Bullanga Companyia Teatral. Les representacions van continuar el divendres 30 de juny amb EL ÚLTIMO COWBOY a càrrec de Font Viva Teatre. El dissabte 1 de juliol va arribar el torn de EL LAZARILLO DE TORMES de El duende de Lerma, actuació que va donar pas a la cloenda del certamen i lliurament de premis.

A més, el Certamen ha presentat enguany novetats molt interessants com la tornada de les peces de microteatre i la incorporación per primera vegada de representacions de microteatre infantil que han aconseguit també un gran èxit de participació.

ESCENALAQUÀS va sorgir en l'any 2013 amb vocació de mostrar tendències actuals del panorama teatral pretenent connectar amb un públic majoritari i popular. Dirigit a grups de teatre emergents, tant amateurs com professionals, la companyia Carabau Teatre va començar una campanya de promoció del certamen que va aconseguir un gran èxit de convocatòria i a la qual es van presentar destacades companyies de tot el país.

CARABAU TEATRE va nàixer l'any 2007 amb l'objectiu de produir i distribuir espectacles teatrals a nivell nacional. Des d'aleshores, la companyia ha participat en nombrosos certàmens nacionals i internacionals de teatre i ha aconseguit un gran nombre de premis destacats. Està formada per actors i actrius amb anys d'experiència en el món del teatre i formats en escoles valencianes de gran renom.

 

Informa Nou Horta. Alaquàs