Alaquàs prorrogarà el pressupost municipal per a 2018

Divendres, 09 Març 2018 17:51 Escrit per  Publicat en Alaquàs-VAL Vist 419 vegades
Valora la notícia
(0 vots)

L’Ajuntament d’Alaquàs continuarà amb el Pressupost Municipal prorrogat per a l’any 2018. Els comptes presentats per l’equip de govern el passat dimecres 7 de març en sessió plenària han estat rebutjats per tercer any consecutiu pels partits de l’oposició. Partit Popular, Compromís, Canviem entre Tots Alaquàs i EU votaren en contra; en canvi PSPV-PSOE i C’S van votar a favor.

L’Alcaldessa d’Alaquàs, Elvira García Campos, ha destacat que un any més s’ha “perdut una oportunitat única de responsabilitat compartida, d’aconseguir espais d’enteniment i col·laboració en temes fonamenals per Alaquàs. Els pressupostos són l’element més important que tenim els ajuntaments per a desenvolupar la nostra tasca política i incidir en la construcció d’una societat més justa per a totes i tots. Des de l’equip de govern continuarem treballant en aquesta línia, amb pressupost prorrogat o no, en solitari i de valent i explicant el que significa no tindre un pressupost aprovat”.

La primera edil ha destacat la obstaculització que suposa de nou una prorrogació del pressupost. “En els últims anys, i donat que venim de pressupostos prorrogats, hem hagut de realitzar diferents modificacions i intervencions econòmic per ajustar-nos a la realitat d’Alaquàs. Per això, el pressupost presentat per al 2018 s’ajustava a una realitat que ha de servir-nos per a sentar les bases del futur econòmic d’Alaquàs, apostant pel desenvolupament i la promoció del nostre teixit productiu, abordar la plantifica urbanística, incrementar la protecció del medi ambient i continuar amb les polítiques socials i la cultura. Perquè hem segut capaces de pagar deute, contindre despesa, mantindre serveis públics de qualitat gràcies a la política austera aplicacada i hem amortitzat més de 13 milions d’euros en 5 anys”.

El pressupost presentat per l’equip de govern ascendia a 22.638.000 euros i tenia com a objectiu principal, el de millorar la vida dels veïns i veïnes d'Alaquàs, mantenint uns serveis públics de qualitat, els llocs de treball i les polítiques socials i de foment de l'ocupació. Els nous pressupostos han estat construïts sota quatre premisses fonamentals: la participació política i ciutadana, la inversió de 500.000 euros per a posar en marxa millores a Alaquàs i l'amortització anticipada de 750.000 euros de deute.

 

Participació política i ciutadana 

Els Pressupostos reflectien la importància que té per a l'equip de govern presentar uns comptes consensuats. Per això en les últimes setmanes s'ha estat treballant de manera conjunta i s'ha brindat la col·laboració a tots els partits polítics. Cal fer especial èmfasi que es reservava també una partida de 100.000 euros destinada a un procés de participació ciutadana perquè els veïns i veïnes pogueren fer també aportacions i expressar les seues inquietuds i necessitats.

 

Inversions 

Per primera vegada des de la crisi econòmica, l'Ajuntament d'Alaquàs disposava en els pressupostos de 500.000 euros per a inversions i realitzar millores al municipi. Aquesta és una dada que reflecteix que els comptes estan cada dia més sans i que hi ha més liquidació. Una de les inversions més destacades és la urbanització de l'entorn del Centre Social Benàger, la seua peatonalització i la millora davant la imminent ampliació del nou Centre de Salut d'Alaquàs on es tenia previst invertir 150.000 euros i altres 40.000 euros per a la remodelació integral dels banys d'aquest centre de jubilats. 

L'Ajuntament ha estat treballant també en l'elaboració d'un Pla de Mobilitat Urbana que estava previst dotar-lo amb 80.000 euros i altres treballs d'accessibilitat en parcs i jardins. Estava prevista també l'ampliació del Cementeri Municipal, la millora dels seus accesos, la construcció d'un Alberg d'animals per a la seua cura i posterior lliurament en adopción. 

En matèria de seguretat ciutadana, l'objectiu de l'Ajuntament era continuar treballant per millorar els serveis que presta la Policia Local a la ciutadania amb la creació del programa de Policia de Barri i l’adquisició de dues noves motos per al seu desenvolupament. 

Hi havia previst també destinar 18.000 euros a una auditoria energètica tendent a reduir la factura de la llum i el manteniment de la xarxa d'horts urbans, 10.000 euros per a la partida de Turisme i la seua dinamització econòmica vinculada estretament amb la celebració del Centenari del Castell d'Alaquàs. 

 

Amortització de deute 

Al llarg d'aquesta legislatura, i gràcies a la contenció de la despesa i la política austera portada a terme en els darrers anys, s'han amortitzat en 5 anys més de 13 milions d'euros de deute municipal. Amb el nou pressupost es podrien haver amortitzat 750.000 euros de deute anticipada. 

 

Informa Nou Horta. Alaquàs

Modificat el Divendres, 09 Març 2018 18:01