Podem Alaquàs porta a ple una consulta participativa per a donar ús a l'espai abandonat del Mercat d'Alaquàs

Dimarts, 19 Juny 2018 11:40 Escrit per  Podem Alaquàs Publicat en Alaquàs-VAL Vist 400 vegades
Valora la notícia
(0 vots)

Mar Blanch, portaveu de Podem Alaquàs, va portar a l'últim ple celebrat en el mes de juny una proposta per a aprofitar l'espai buit del Mercat municipal. El grup va sol·licitar “l'obertura d'un procés participatiu en el qual la ciutadania d'Alaquàs plantege diferents alternatives per a donar un ús funcional a aquest espai de 800m2. D'una banda, podria utilitzar-se com a lloc de co-working, reunió i logística dels diferents moviments socials i plataformes que integren el municipi (que són molts): per una altra, seria sens dubte una forma molt eficaç d'impulsar el comerç local i augmentar les visites d'un Mercat que, per desgràcia, cada vegada compta amb menys consumidors.” Des de la formació asseguren que “són molts els projectes que es poden estudiar i que han de tenir-se en compte la viabilitat i funcionalitat dels mateixos.”  

L'Equip de Govern, no obstant açò, es nega a obrir aquest procés escudant-se en raons pressupostàries. “Aquesta postura resulta xocant com menys,” afirma Mar, “atès que el finançament (que encara no es coneix) no ha sigut cap problema a l'hora de realitzar actes relacionats amb la promoció del patrimoni que han costat desenes de milers d'euros.” Des de la formació Podem Alaquàs assenyalen que “som conscients que el deute del municipi és el que és; que l'Ajuntament té una sèrie de limitacions de pressupost que han de tenir-se en compte. No obstant açò, l'actitud del grup socialista va ser sempre de passivitat enfront de les demandes dels diferents col·lectius i associacions del municipi. Al febrer de 2017, consultem al Govern sobre l'ús d'equipaments municipals per a les associacions, i encara esperem una resposta.”  

Finalment, afigen que “la postura que va sostenir l'equip d'Elvira per a realitzar l'ampliació del Centre de Salut d'Alaquàs i convertir l'espai del Mercat en un Centre d'Especialitats és inviable, principalment, perquè aquesta decisió excedeix a les competències de l'Ajuntament. Entenem que una vegada demostrada la impossibilitat de continuar amb aquest projecte, necessitem prendre una decisió per a traure profit dels nostres espais públics. No obstant açò, l'Equip de Govern es nega. Una vegada més, la passivitat i la inacció del grup socialista impedeix que el Ple prenga mesurades en favor de la ciutadania.”

 

 

Informa Nou Horta. Podem Alaquàs

Modificat el Dimarts, 19 Juny 2018 11:45