El Consell de Xiquets i Xiquetes d'Alaquàs participa al procés d'elaboració del Pla Urbà d'Actuació Municipal

Dimarts, 02 Novembre 2021 10:56 Escrit per  Publicat en Alaquàs-VAL Vist 288 vegades
Valora la notícia
(0 vots)

Continua actiu el procés participatiu per a l’elaboració del Pla Urbà d’Actuació Municipal d’Alaquàs (PUAM). Dijous 28 d’octubre va ser el Consell de Xiquets i Xiquetes d’Alaquàs els encarregats d’aportar les seues iniciatives i propostes de millora que serviran per a l’elaboració d’aquest document estratègic.

 

Per a dinamitzar la jornada de treball i acompanyats pel Regidor d’Urbanisme, Jaime Marqués i la tècnica d’Educació Mar López els i les membres del Consell van fer ús d’una ferramenta educativa digital coneguda com a Kahoot, mitjançant la qual, van formular i resoldre qüestions que es van plantejar sobre la matèria.

 

Les sessions participatives es van iniciar el passat dimarts 26 d’octubre amb un taller obert a tota la ciutadania que va servir per realitzar propostes de millora per a l’elaboració d’aquest document de caràcter estratègic local que ha de definir les línies d’actuació del municipi per a la propera dècada, amb l’objectiu d’incorporar els objectius de desenvolupament sostenible establits per l’Agenda 2030 i les prioritats futures respecte a obres i serveis en l’agenda urbana municipal.

 

La primera acció per a la redacció del PUAM es va iniciar el passat mes de setembre a través d’una enquesta en línia oberta a totes les persones. Els resultats d’aquest sondeig han servit per a l’elaboració d’un diagnòstic que ha permés analitzar quines són les necessitats i els problemes de la ciutadania en els diferents àmbits de l’àrea urbana: urbanístic, socioeconòmic, infraestructures públiques, mediambiental, educatiu, esportiu, igualtat i accessibilitat.

 

Una vegada finalitzada aquesta fase de participació pública començarà la definició d’objectius i la implementació d’aquest Pla que té com a finalitat dissenyar un municipi més habitable, just, inclusiu, saludable, intel·ligent i sostenible.

 

Informa Nou Horta. Alaquàs