Alaquàs inverteix 20.000 € en una nova plantació d'arbres per diferentes zones del municipi

Dimecres, 17 Novembre 2021 15:08 Escrit per  Publicat en Alaquàs-VAL Vist 308 vegades
Valora la notícia
(0 vots)

L’Ajuntament d’Alaquàs està realitzant treballs de plantació, millora i adequació en diferents zones verdes del municipi dins de la seua política de respecte cap al medi ambient i l’entorn verd urbà. L’actuació, que compta amb un pressupost municipal de 20.000 euros, finalitzarà a finals d’any.


Els treballs estan sent realitzats pels Serveis Urbans de l’Ajuntament d’Alaquàs amb la col·laboració de l’alumnat dels diferents programes d’ocupació de jardineria que s’imparteixen al Centre de Formació Municipal Francesc Ferrer Martí.


Es tracta d’una important plantació d’arbres ja que està previst que durant aquests mesos s’incorporen més de 250 arbres de 50 espècies diferents tant pels carrers com per les alberedes, parcs, jardins i centre educatius. Per a l’elecció de cada espècie s’ha estudiat cada emplaçament de forma particular amb l’objectiu de seleccionar els arbres que millor s’adapten a l’espai i l’orientació de les zones així com també al seu creixement. Depenent de la seua ubicació s’ha tingut en compte també l’elecció del tipus de fulla.


D’altra banda, i per a completar aquests treballs, l’Ajuntament d’Alaquàs està treballant també en la recuperació dels escocells que havien quedat anul·lats i en la construcció d’altres nous. A més, s'estan fent tasques de manteniment de mobiliari, tant d'escatat com de pintat de fanals i bancs.


Es té previst intervindre en els centres escolars, en diferents carrers del polígon industrial del Bovalar així com també en els poliesportius municipals. L’actuació contempla també les alberedes, el Parc de la Sequieta i el Parc de la Senyerai els carrers Doctor Fleming, Antonio Machado, Beat Gaspar Bono, Francesc Forment, San Luis Gonzaga, Camí Vell de Torrent, Cervantes, General Palafox, Santa Anna, Perolers, Avinguda País Valencià, La Música, Conca, Pablo Iglesias, Alcoi, Cid, Est, Andalucía, Hermanas Mirabal, Isabel la Catòlica, Maestra Isabel López, Madre Josefa Campos, Miguel Hernández, Palleter, Pare Guillem, Santa Clara, San Expèdit i Tomás Martínez.

 

Informa Nou Horta. Alaquàs