La Inspectora de Policia Nacional, Beatriz Castaño, presenta al Castell d'Alaquàs el seu llibre

Dijous, 02 Desembre 2021 14:22 Escrit per  Publicat en Alaquàs-VAL Vist 297 vegades
Valora la notícia
(0 vots)

El Castell d’Alaquàs va acollir ahir dimecres 1 de desembre la presentació del llibre ‘Historia de una mujer cualquiera: Susana’ de Beatriz Castaño, Inspectora del Cos Nacional de Policia des de 1988 i actualment, responsable de la Unitat Familiar i Atenció a la Dona de la comissaria de Xirivella on s’investiguen delictes de violència de gènere, domèstica i sexual.

 

L’acte es va iniciar amb la intervenció de la Regidora d’Igualtat, Elena Álamo, que va donar la benvinguda a l’autora i va agrair la seua àmplia i fructífera col·laboració amb la Policia Local d’Alaquàs. L’edil va destacar el seu treball a la Comissaria i la seua lluita personal i tasca desenvolupada com a escriptora per a contar històries reals i posar-les nom.

 

Elena Álamo va insistir en què es tracta “d’un llibre molt ben tractat i explicat” i va fer referència especialment a la dedicatòria del llibre: ‘dedicado a todos los hombres buenos’ per tal de “reivindicar la coeducació com la ferramenta més poderosa per tal d’anar a l’arrel del sistema patriarcal i fer que les xiquetes i els xiquets creisquen lliures de lligams, rols i destins marcats pel gènere, l’arma del patriarcal que ens converteix a totes en potencials víctimes sols per haver nascut dones”.

 

L’autora va estar acompanyada en la seua presentació pel Comisssari Cap de la Policia Local d’Alaquàs, Antonio Carrasco i l’Inspector i Cap de la Unitat de Violència de Gènere, Vicente Poveda, que van posar en valor el llibre per “reflexar amb detall els cicles de la violència de gènre” i van explicar el treball que es realitza des de la Policia Local d’Alaquàs en aquesta matèria i va destacar el gran “treball de coordinació i col·laboració amb la Comissaria de Xirivella”.

 

Per la seua part, Beatriz Castaño va agrair a l’Ajuntament d’Alaquàs “el treball conjunt i la relació estreta i d’amistat que els uneix”. Va recordar que el dia d’ahir era un “dia especial per a mi perquè fa 4 anys que vaig arribar a la comissaria de Xirivella” i va explicar el treball que es realitza a la Unitat i com es desenvolupa el seu treball des de la valoració de risc fins a les actuacions a realitzar. A continuació va explicar l’origen del llibre i com la història de Susana va marcar la seua vida i com es va veure en la necessitat d’escriure aquesta història molt més dura que la violència a la que va fer referència en el seu primer llibre: ‘Historia de una mujer cualquiera: Estrella’. A continuació es va projectar un video relacionat amb el llibre.

 

L’encarregat de tancar l’acte va ser l’Alcalde d’Alaquàs, Toni Saura, qui va agrair a l’autora la seua presentació i “el treball desenvolupat tan detallat” i va insistir “que hauria de ser lectura obligatòria pel seu caràcter didàctic”. El primer edil va insistir en el treball que es realitza des dels diferents departaments de l’Ajuntament d’Alaquàs en la lluita contra la violència de gènere.

 

Informa Nou Horta. Alaquàs

Modificat el Dijous, 02 Desembre 2021 14:24