La Policia Local d'Alaquàs posa en marxa una nova campanya de difusió sobre la normativa d'ús dels patinets elèctrics

Divendres, 25 Març 2022 15:08 Escrit per  Publicat en Alaquàs-VAL Vist 193 vegades
Valora la notícia
(0 vots)

La Policia Local d'Alaquàs posa en marxa una nova campanya de difusió dirigida a la ciutadania en general per a apropar la nova normativa de circulació aprovada per la Direcció General de Trànsit (DGT) i que ha entrat en vigor recentment.


Prèviament a aquesta iniciativa, la policia local d’Alaquàs va impartir diverses sessions coordinades amb els instituts del municipi per tal de concienciar i apropar la normativa dels vehicles de mobilitat personal a l’alumnat. També es va editar un vídeo amb la recopilació de la normativa per a la seua difusió en el xarxes socials.


Per a la posada en marxa de la nova campanya de control de trànsit ha sigut elaborat un material gràfic complementari, concretament una infografia que recopil.la tota la informació sobre l’ús dels vehicles de mobilitat personal.En concret, algunes de les noves obligacions o prohibicions més destacades són:

 

1.Places i velocitat: es tracta de vehicles d'una o dues rodes, d’una única plaça i amb motors elèctrics. Velocitat entre 6 i 25 Km/h.

 

2. Selló: no poden portar selló, excepte vehicles amb autoequilibrat.

 

3.Circulació: prohibida la circulació amb aquesta mena de vehicles en voreres, zones per als vianants, vies interurbanes, autovies, autopistes, travessies i túnels urbans.


4.Equipació: equipats amb catadiòptrics en la seua part frontal (blanc) laterals (blanc o groc auto) i posterior(roig).

 

5.Il•luminació: iIl•luminació davantera (blanca) i posterior roja obligatoria de nit.

 

6.Vestimenta: portar prendes reflectants de nit o en cas de visibilitat reduïda com ara pluja o boira.


7.Senyals: obligació de respectar els senyals de circulació com qualsevol altre vehicle: semàfors, stop, direcció prohibida o prioritat de vianants.

 

8.Controls: la persona que condueix està obligada a sotmetre's als controls d'alcohol i drogues igual que els conductors de vehicles de motor.

 

9. Ús del móvil: no es pot conduir portant auriculars o fent ús del telèfon mòbil.

 

Informa Nou Horta. Alaquàs