Alaquàs celebra la Festa del Porrat amb gran èxit de participació

Dimarts, 10 Mai 2022 11:27 Escrit per  Publicat en Alaquàs-VAL Vist 70 vegades
Valora la notícia
(0 vots)

Alaquàs ha celebrat del 6 al 8 de maig la tradicional Festa del Porrat amb gran èxit de participació i implicació per part de col·lectius, serveis municipals i ciutadania. L’Ajuntament d’Alaquàs ha realitzat un balanç positiu d’aquests dies de festivitat en honor a Sant Francesc de Paula, patró d’Alaquàs iniciats el passat dissabte 30 d’abril amb la festivitat religiosa.

 

L’obertura de la tradicional Festa del Porrat organitzada per l’Ajuntament d’Alaquàs va tindre lloc el divendres 6 de maig al parc del Roser i carrers adjacents i ha comptat al llarg de tot el cap de setmana amb una Fira d’atraccions i un Mercat Valencià. La inauguració es va celebrar per la vesprada a càrrec de l’Alcalde d’Alaquàs, Toni Saura, la Regidora de Festes, Sandra Conde, membres de la Corporació Municipal i representats de l’Orde Mínima Seglar i del grup de voluntàries i voluntaris de les Calderes 2022 i l’acompanyament de la dolçaina i tabalet.

 

La inauguració va donar pas a una completa programació en la que ha pres protagonisme la tradició i la cultura valenciana amb un mercat valencià en què cal destacar la participació de Mans Artesanes i el col·lectiu Cor de Vila. Al recinte d’atraccions de fira organitzat per feriants d’Alaquàs es situaren també col·lectius festers ubicats en diferents parades com la Falla Bonavista per par del col·lectiu faller, els Clavaris de Sant Miquel i Clavariesses dels Dolors 2022 per part del col·lectiu fester i les capitanies de 2022, Regne de Lusitania i Ollers per part del col·lectiu de Moros i Cristians Perolers. El dissabte pel matí hi va haver animació infantil amb pintacares i globoflèxia i per la vesprada un espectacle itinerant de xanquers. Destaca també el passacarrer protagonitzat per la Unió Musical d’Alaquàs.

 

El diumenge 8 de maig es va celebrar el tradicional Dia de les Calderes. La jornada es va iniciar amb un espectacle itinerant de xanquers i la tradicional Trobada de Boixets d’Alaquàs a càrrec del col·lectiu d’Artesanes. A les 14 hores va tindre lloc la benedicció i repartiment de les calderes d’arròs amb fesols i naps i un dispar de focs artificials, un acte en el qual cal agrair la col·laboració dels voluntaris i voluntàries de les Calderes 2022 i Arroz Dacsa. En la jornada es van repartir vora 5000 racions, de les quals 250 es van destinar a Càrites i vora 400 per a les persones refugiades d’Ucraïna.

 

Les celebracions es van tancar a les 20:30 hores amb la tornada de Sant Francesc de Paula a la seua capella i la clausura de la Fira del Porrat a les 23 hores.

 

L’Ajuntament d’Alaquàs ha volgut reconéixer també el treball realitzat pel Servei de Neteja i els Serveis Urbans municipals per mantindre en perfecte estat els carrers i el recinte de l’activitat i la seua implicació i disposició. Cal destacar també el treball de la Policia Local d’Alaquàs, que ha vetlat per la seguretat ciutadana durant aquests dies i que ha realitzat també un balanç positiu de les diverses jornades. Sols cal fer menció en aquest sentit de la intervenció de diferents productes que es venien en la tradicional Festa del Porrat com a descarregadors elèctrics sota l’apariència de joguets, per l aqual cosa es va procedir al seu decomís.

 

Informa Nou Horta. Alaquàs

Modificat el Dimarts, 10 Mai 2022 11:30