L'alumnat de sisé de primària del Col·legi Bona Vista planta un arbre en agraïment al seu professor

Dijous, 23 Juny 2022 12:14 Escrit per  Publicat en Alaquàs-VAL Vist 136 vegades
Valora la notícia
(0 vots)

L’alumnat de sisé de primària B del col·legi públic Bonavista han plantat, amb l’ajuda dels Serveis Urbans de l’Ajuntament d’Alaquàs, un arbre en agraïment al seu professor per la tasca desenvolupada en els dos últims cursos de primària.

 

Es tracta d’una araucaria excelsa, una conífera que es desenvolupa molt bé en les condicions de clima mediterrani i que està molt poc present en les zones verdes d’Alaquàs. S’ha ubicat, tal i com va demanar l’alumnat i després d’estudiar la seua ubicació el Departament de Desenvolupament Sostenible, a la zona de gespa que hi ha darrere del col·legi, entre el centre educatiu i la carretera CV-403. En aquesta zona es van plantar al mes de març dos altres arbres donats a l’Ajuntament per un veí.

 

Des de l’Ajuntament d’Alaquàs es vol reconéixer aquesta actuació per part del col·legi ja que es tracta d’una acció que contribueix a incrementar la biodiversitat d’Alaquàs i generar més infraestructura verda i que suposa una demostració d’implicació social pel medi ambient. De fet, des del Departament de Desenvolupament Sostenible s’ha detectat en l’últim any un increment important en el nombre d’exemplars que de forma espontània han sigut plantats per persones particulars en diferents parcs.

 

Es recorda a la ciutadania que existeix un procediment per a donar arbres i altre tipus d’exemplars i s’anima a totes les persones que ho desitgen a formar-ne part. Per a iniciar el procés cal presentar una instància dirigida al Departament de Desenvolupament Sostenible de l’Ajuntament d’Alaquàs amb la informació requerida. A partir d’ací, es podrà realitzar l’anàlisi tècnic de l’exemplar i la búsqueda de la millor ubicació per a la seua plantació, desenvolupament i protocol de seguiment. Cal que destacar que aquest procediment és important perquè s’ha detectat que molts exemplars plantats de forma anònima i sense anàlisi tècnic no aconsegueixen implantar-se o s’han de reubicar per no estar en un espai adequat.

 

Informa Nou Horta. Alaquàs