Alaquàs participa en la Trobada de Corresponsals Juvenils de la Xarxa Joves.net

Dimecres, 06 Juliol 2022 15:02 Escrit per  Publicat en Alaquàs-VAL Vist 81 vegades
Valora la notícia
(0 vots)

El grup de Corresponsals Juvenils va ser un dels protagonistes de la Trobada organitzada pel Consorci Xarxa Joves.net i celebrada els dies 1 i 2 de juliol a l’Alberg Serra d’Ador. En l’activitat van participar 71 joves d'Alaquàs, Aldaia, Pobla de Farnals, Paterna, Picassent, Silla, Torrent i Xirivella.

 

L’objectiu d’aquesta Trobada que se celebra cada estiu és crear un espai lúdic, formatiu i d’intercanvi entre joves amb inquietuds comuns.

 

La part lúdica de la trobada va estar protagonitzada per un gran joc de proves preparades pels propis joves sobre la temàtica dels Drets Humans. També van tindre moments per al joc i coneixement mutu que facilitaren la seua interacció.

 

La part formativa, organitzada per les ONG Solidaritat Internacional i Aurora Suport, va consistir en un treball de sensibilització centrat en les persones refugiades. Solidaritat Internacional va muntar una exposició immersiva. Els i les joves es posaren en el lloc d’una persona refugiada que per poder sobreviure, creuava el Mediterrani. D’aquesta manera les persones participants van poder conèixer la vida de diferents persones refugiades, que havien de prendre decisions per a portar-les a diverses situacions. Amb Aurora Suport van conèixer un projecte de recolzament de rescats a immigrants a la mar on es denuncia la vulneració dels drets que pateixen.

 

El projecte de Corresponsals a la Xarxa JOVES.net es va iniciar l’any 2010 per tal de crear espais de trobada entre joves que participen en diferents projectes d’informació i oci educatiu als seus municipis. Amb participació, diversió i intercanvi d’idees i projectes, posen el valor el treball dels i les joves en els seus entorns més propers, i serveix com a premi o estímul per la seua activitat. La Xarxa JOVES.net està formada pels Ajuntaments d’Alaquàs, Albal, Aldaia, Almussafes, Barri del Crist, Benetússer, Catarroja, Godella, Manises, Mislata, Moncada, Paiporta, Paterna, Picanya, Picassent, La Pobla de Farnals, Quart de Poblet, Sagunt, Sedaví, Silla, Torrent i Xirivella.

 

Informa Nou Horta. Alaquàs