Alaquàs acull dues joves de Cremona com a voluntàries dins d'un programa internacional entre les dues ciutats agermanades

Dimecres, 20 Juliol 2022 10:16 Escrit per  Publicat en Alaquàs-VAL Vist 98 vegades
Valora la notícia
(0 vots)

L’Alcalde d’Alaquàs, Toni Saura i el Regidor de Joventut, Javi Antúnez, van rebre ahir dilluns 18 de juliol a les dues joves italianes, Valeria i Melania, que treballaran com a voluntàries al Departament de Joventut de l’Ajuntament d’Alaquàs durant un any.

 

El primer edil les va donar la benvinguda a Alaquàs i les va animar a treballar i compartir la seua experiència a Alaquàs. De fet, les joves realitzaran principalment activitats relacionades amb l’àmbit dels programes europeus posant en marxa projectes internacionals per a la joventut d’Alaquàs. D’entre les seues funcions destaquen també la posada en marxa de campanyes de conscienciació a la pertinença a la Unió Europea així com altres de difusió i dinamització per als instituts de secundària, gestió del servei de la xarxa Eurodesk, Portal Jove de la Joventut i agermanament de ciutats.

 

Aquesta iniciativa sorgeix arran de l’acord signat l’any 2017 entre l’Ajuntament d'Alaquàs i el Comune di Cremona per tal de participar en l’actual programa italià de Servei Civil Universal (SCU), abans conegut com Servei Civil Internacional, amb el qual desenvolupar accions de formació i integració dels joves i continuar oferint possibilitats als joves que vulguen ampliar la seua formació així com col·laborar en iniciatives internacionals. La participació en aquest programa no suposa cap cost a Alaquàs ja que està íntegrament subvencionat per l’administració italiana.

 

Alaquàs es converteix així en municipi d'acollida per a joves de la ciutat italiana de Cremona que vulguen participar com a voluntaris. Amb aquest conveni signat entre ambdues ciutats agermanades des de 2004, es continuen fomentant també els seus llaços històrics.

 

Informa Nou Horta. Alaquàs