La Unió Musical d'Alaquàs tancarà les celebracions del 175 aniversari amb l'estrena del musical 'Tot per l'aire'

Dimarts, 15 Novembre 2022 14:37 Escrit per  Publicat en Alaquàs-VAL Vist 95 vegades
Valora la notícia
(0 vots)

L’Ajuntament d’Alaquàs i la Unió Musical d’Alaquàs han presentat el Musical ‘Tot per l’Aire’, l’acte que servirà de colofó a la programació organitzada amb motiu de la commemmoració del 175 aniversari de la UMA i que s’estrenarà el proper cap de setmana amb dos passes: dissabte 19 a les 20 hores i diumenge 20 de novembre a les 19 hores a l’Auditori Nou. Un treball musical inèdit, original, creatiu i molt emotiu a través del qual es realitza un recorregut per la història de l’agrupació musical amb la participació de més de 140 persones de totes les seccions de l’entitat músical que comptarà amb moltes sorpreses.

 

En la roda de premsa han estat presents l’Alcalde d’Alaquàs, Toni Saura, el president de la Unió Musical d’Alaquàs, Toni Monzó, el compositor de l’obra, José Salvador González Moreno, el creador del llibreto, Adrià Hernández García, el director musical de la peça, Enric Parreño Moratalla i la directora artística MªPilar López Herrero.

 

El primer edil ha felicitat la Unió Musical d’Alaquàs pel treball realitzat i s’ha mostrat satisfe per “estos 175 de música de banda, per la vostra activitat musical i per la recuperació d’aquesta fita històrica. Hui en dia no podríem entrendre l’activitat festiva i cultural sense la música i si hi ha una cosa que vos caracteritza és que sempre teniu nous projectes i noves activitats i que açò serà un espentó perquè aquesta societat continue més viva que mai. Sou una de les principals referències culturals del nostre poble i com a colofó aneu a a presentar una gran producción, una de les expressions més complexes que hi ha per totes les disciplines que contempla i que damunt està feta per gent d’Alaquàs. Sou una part fonamental d’aquest poble”.

 

Per la seua banda, el president de la UMA, Toni Monzó, ha destacat el “treball realitzat per David Zambrano, que ha documentat que fa 175 anys a Alaquàs sonava la música de banda, motiu d’orgull per a celebrar este aniverari amb el qual hem intentat que per tota Alaquàs estiguera present la música. Hem triplicat els concerts i hem apropat la música a la gent. Tancarem l’aniversari amb una mostra de la capacitat creativa i innovador de l’esforç que suposa, del sacrifici i el treball d’un equip de persones que han fet realitat aquest projecte. Un projecte que ha unit música, cant, dansa, escena i sobretot il·lusió per a seguir durant més 175 anys fent música i poble”.

 

El compositor musical José Salvador González ha destacat el gran treball realitzat. “És una obra inspirada en el que seria un músic d’aquella época sota el lema ‘tot per l’aire’ i que fa un recorregut per la història plasmant la situació d’aquell moment a través de 5 quadres musicals i un intermedi característic de l’època”.

 

Adrià Hernández ha descrit com ha sigut el procés de creació de la lletra d’aquesta història basada en 3 moments importants de la banda i “escrita i musicada en un to humorístic per a representar el que en aquell moment va ser una baralla cruenta”. El primer quadre està basat en la història de la música protagonitzat per Gaspar roig, el primer músic documentat en la història d’Alaquàs que transmetrà la dificultat de fer música en aquell temps. El segon acte és la creació de la banda, el tercer fa referència a la divisió entre la banda pimitiva i una nova que es va crear i la quarta parla de la guerra civil on es parla de l’efrontantment polític i social que hi va haver. L’obra finalitza amb la unió que es va producir després de la banda.

 

El director musical ha destacat que es tracta “d’un gran treball simfònic que comptaq amb la participació de 45 músics, 4 solistes i un cor. Un treball molt exigent però molt gratificant amb un segell molt personal en el qual s’ha aconseguit que a mesura que va evolucionant, la música ens fa viure els moments de cada etapa i ens mostra com s’escrivia la música de cada època de manera cronológica”.

 

MªPilar López Herrero ha explicat també que “es tracta d’un gran repte ja que suposa un important treball de coordinació amb gent que la major part és amateur i que té una important dificultat vocal amb gran nivell”. La directora artística ha destacat també la col·laboració de la veïna Marieta Alfonso com a regidora de l’obra.

 

En el musical participen totes les seccions de la Unió Musical d’Alaquàs: Banda Simfònica, Nova Coral, Grup l’Olivar, Escola de Dansa, Jove Orquestra i Associació d’Amigues i Amics del Cant de la Carxofa.

 

Les entrades es poden aconseguir a la consergeria de la Unió Musical d’Alaquàs les vesprades de 16 a 20 hores. El preu és de 5 euros si s’adquireix de manera anticipada i de 7 euros en taquilla.

 

Informa Nou Horta. Alaquàs

Modificat el Dimarts, 22 Novembre 2022 08:59