Alaquàs es mobilitza per a l'eliminació de la violència contra les dones

Divendres, 25 Novembre 2022 12:21 Escrit per  Publicat en Alaquàs-VAL Vist 101 vegades
Valora la notícia
(0 vots)

Les veïnes i els veïns d’Alaquàs van eixir ahir dijous 24 de novembre al carrer per a participar en les activitats organitzades per l’Ajuntament d’Alaquàs amb motiu del Dia Internacional per a l’Eliminació de la violència contra les dones. Una cita que se celebra cada any per tal de manifestar la seua repulsa contra la violència masclista i demanar una major atenció per part de la societat i dels poders públics a les víctimes de la violència de gènere.

 

Les activitats es van iniciar amb la marxa cívica ‘Passos contra la violència de gènere’ que va eixir des de l’avinguda Ausiàs March d’Alaquàs i va finalitzar a la porta de l’Ajuntament d’Alaquàs. Centenars de persones van recórrer l’avinguda País Valencià per a mostrar una vegada més la seua repulsa contra la violència que pateixen les dones a tot el món.

 

Una vegada finalitzada la marxa, l’Alcalde d’Alaquàs, Toni Saura va donar la benvinguda a totes les persones assistents i va posar en valor aquest tipus d’actes que reafirmen el compromís d’Alaquàs amb les polítiques d’igualtat entre homes i dones. A continuació, el Consell de Dones d’Alaquàs va donar lectura al Manifest per a l’Eliminació de la Violència contra les Dones elaborat i consensuat per aquest organisme i l’Ajuntament d’Alaquàs a través del qual es denuncien tots els tipus de violències que pateixen les dones. La Regidora d’Igualtat, Elena Álamo, va ser l’encarregada de clausurar el Manifest.

 

Com és tradicional, l’acte va finalitzar amb la lectura dels 38 casos de dones assassinades de l’any 2022 i els 6 del mes de desembre de 2021 que es realitza cada 25 de Novembre per tal de recordar totes les víctimes i que la du a terme el Consell Municipal de les Dones, les professionals de l’Àrea d’Igualtat i Violència de l’Ajuntamentd’Alaquàs i altres persones voluntàries. Un homenatge a totes elles que l’Ajuntament d’Alaquàs realitza tots els anys on es dóna lectura als seus noms i s’ofereix una flor per retre-les homenatge.

 

En l’acte va sonar la cançó ‘No es mi culpa’ composada per les joves d’Alaquàs Sandra Sevilla Arjona, Carlota García Pino, Carla San Nicolás Sánchez a través del Taller de Rap contra la Violència de Gènere organitzat pels Departaments d’Igualtat i Joventut de l’Ajuntament d’Alaquàs l’any passat. Una cancó amb la qual han resultat premiades per l’Institut Valencià de la Joventut amb motiu de la convocatòria #Noemtoqueselwhatsapp 2022. Es pot escoltar l’audio a través del següent link: https://www.alaquas.org/url/00eia4. A més, la lletra de la cançó es pot seguir descarregant aquest document: https://www.alaquas.org/url/004d5n.

 

Informa Nou Horta. Alaquàs