Alaquàs comptarà amb un bosc mediterrani periurbà de 7.460 metres quadrats

Dilluns, 05 Desembre 2022 09:58 Escrit per  Publicat en Alaquàs-VAL Vist 115 vegades
Valora la notícia
(0 vots)

L’Ajuntament d’Alaquàs continua treballant en la construcció del nou bosc mediterrani periurbà d’Alaquàs, un projecte municipal que dotarà Alaquàs d’un nou espai verd de 7.460 metres quadrats per a la ciutadania. L’obra compta amb un pressupost de 209.034 euros, una iniciativa que forma part d'un projecte pilot de caràcter innovador per a l'adaptació al canvi climàtic d'espais urbans i periurbans que comptarà amb una subvenció de 115.745 euros a càrrec dels plans d'impuls en el medi ambient i canvi climàtic (PIMA-CC) per a l'exercici 2021-2022. L'Ajuntament d'Alaquàs es va presentar a aquestes ajudes el passat 29 d'octubre de 2021 amb el projecte “Naturalització del Medi Urbà com a Instrument de Lluita contra el Canvi Climàtic”."

 

Les obres es van iniciar el passat mes d’agost i està previst que finalitzen durant el mes de gener. El nou bosc està ubicat entre l’albereda sud i la CV 403 del terme municipal d’Alaquàs, en una parcel·la de sòl dotacional destinada a zona verda junt al Poliesportiu Municipal del Terç. En ell s’hi han plantat noves espècies vegetals arbòries i arbustives, autòctones i pròpies del Mediterrani. Compta per tant amb 116 unitats d’arbrat de 12 espècies diferents i 2.758 unitats d’arbustives de 41 espècies. Al perímetre s’han plantat 96 unitats d’arbrat de 7 espècies diferents i 593 unitats d’arbustives per a la bardissa formada per 14 espècies. A més, s’han conservat 10 exemplars dels tarongers preexistents en la parcel·la per tal de posar en valor la importància d’agricultura tradicional com a element històric.

 

Per a l’execució d’aquest projecte s’han dut a terme treballs de jardineria, instal·lació de reg, preisntal·lació d’enllumenat i equipament. S’han creat dues pasarel·les accessibles de fusta desmontables sobre les séquies, una tanca de fusta per a protegir enfront de caigudes en la séquia del Terç i una mallla soldada per a donar suport a la bardissa perimetral en aquesta ubicació. A més, s’han realitzat dos recorreguts peatonals per tal que la ciutadania puga gaudir per l’interior del bosc i puga explorar tots els seus espais.

 

En les pròximes setmanes, els treballs se centraran en la instal·lació de cartelleria i mobiliari així com en la incorporació de noves zones de joc infantil per les xiquets i els xiquets i en la dotació de nous exemplars d’arbrat singular.

 

Per a l’Ajuntament d’Alaquàs, aquest bosc és una ferramenta fonamental contra el canvi climàtic i respon a l’objectiu del Consistori de continuar treballant en aquesta línia d’urbanisme sostenible que busca espais urbans de qualitat i paisatgisme adaptats a les característiques climàtiques de la zona, tot sota la consciència de l’estalvi en el consum i la despesa en el manteniment.

 

Informa Nou Horta. Alaquàs