Alaquàs, primer municipi en la instal·lació del nou mobiliari sostenible en les parades de Metrobús de l'àrea metropolitana de València

Divendres, 10 Març 2023 17:55 Escrit per  Publicat en Alaquàs-VAL Vist 53 vegades
Valora la notícia
(0 vots)

La Consellera de Política Territorial, Obres Públiques i Mobilitat, Rebeca Torró i l’Alcalde d’Alaquàs Toni Saura visitaren ahir dimecres 8 de març la primera de les dues instalacions de marquesines sostenibles (C/Bisbe Cervera i Camí Vell de Torrent)amb les quals compta el municipi. L'actuació es completarà amb la instalació de plaques fotovoltàiques i pantalles informatives.

Es tracta, com va concretar la Consellera, d’una iniciativa duta a terme per l’Autoritat del Transport Metropolità de València (ATMV) en les parades de MetroBús de l’àrea metropolitana de València; uns treballs que continuaran de forma progressiva en la resta de municipis de l’àrea metropolitana en els quals es presta servei d’autobús. “L’actuació, va destacar- compta amb una inversió de 18 milions d’euros per a la renovació, actualització i l’equipament de les prop de mil parades d’autobús que gestiona la ATMV’’.

Per la seua part, l'Alcalde d'Alaquàs Toni Saura va mostrar la seua satisfacció perquè el nostre siga el primer municipi “a comptar amb aquest mobiliari urbà que forma part d'un projecte de grans dimensions, pioner a Europa en sostenibilitat”. Així mateix, va valorat el treball de la ATMV amb la implantació de la targeta SUMA amb la integració tarifària de tot el transport de l'àrea metropolitana i la important reducció del preu dels viatges que s'està aplicant.

Durant la visita també van estar presents la secretaria autonómica d’Obres Públiques, Transports i Mobilitat Sostenible, María Pérez, el director gerent de la ATMV, Manuel Martínez, i els regidors d’Urbanisme Jaime Marqués, el regidor de Serveis Urbans Sebastián Ruiz i la regidora de Comerç Sandra Conde.