El món del ciclisme de competició es va donar cita aquest cap de setmana a Torrent amb la celebració de la IX Edició del Circuit MTB València, organitzada per Més Esport València en col·laboració amb la Fundació Esportiva Municipal de Torrent. La gran varietat de sendes que alberga el terme municipal va ser clau per al desenvolupament de l'esdeveniment, que va estar compost per una prova de contrarellotge -en la qual van participar 215 ciclistes- i una altra de marxa completa –que va comptar amb més de 600 competidors-, oferint un espectacle vibrant sobre dues rodes al públic assistent.

 

“Comencem el 2022 amb una aposta ferma per l'esport a Torrent, promocionant la gran varietat de recursos que ofereix el nostre terme municipal per al desenvolupament de diverses competicions”, ha ressaltat la regidora d'Esport, Susi Ferrer.

 

Així, en la categoria individual es va imposar Victor Zurriaga, mentre que en la modalitat de bicicletes elèctriques va fer el mateix Daniel Toral. Per part seua, Ángel Lloret Picó i Jaume Lloret Soriano van obtindre el primer lloc en la modalitat de parelles masculines, Paola Abril i Manuel Asensio en la de parelles mixtes i Sergio Sauquillo i Iván Jiménez en la de parelles híbrides.

 

Informa Nou Horta. Torrent

 

L'Auditori de Torrent va acollir el divendres a la vesprada un concert solidari a favor de Casa Caridad Torrent, en el qual es va recaptar al voltant de 2.000€, que aniran destinats a ajudar a l'Escoleta Infantil de la institució a la ciutat.

 

De la mà de la Jove Orquestra i la Banda Juvenil de la Comunitat Valenciana, el públic va poder gaudir d'una selecció de peces musicals tan il·lustres com ‘El lago de los cisnes’ o ‘Cassiopeia’, a més de col·laborar amb els alumnes i alumnes pertanyents a famílies en risc d'exclusió social que assisteixen al centre educatiu.

 

L'acte va comptar amb la presència de l'alcalde Jesús Ros, al costat d'altres membres de la corporació municipal, i la presidenta de Casa Caridad de Torrent, Inma García Barat.

 

Informa Nou Horta. Torrent

Més de 400 mascotes de Paterna van acudir aquest diumenge a la tradicional benedicció d'animals organitzada per la Germanor local de sant Antoni Abat en col·laboració amb l'Ajuntament a través de la regidoria de Cultura.

 

Seguint amb tots els protocols anticovid vigents, la Plaça del Poble va acollir a tots aquells paterners i paterneres que van desitjar beneir a les seues mascotes amb motiu de la celebració del dia del patró dels animals. Entre els animals que es van donar cita a més dels habituals gossos i gats, es van poder veure conills, ocells, hàmsters i fins a animals exòtics com a fardatxos i fures.

 

L'acte també va comptar amb la participació de la Unitat Canina de la Policia Local de Paterna i de dos gossos del Refugi municipal d'Animals així com amb un punt d'informació instal·lat per la Regidoria de Benestar Animal en el qual es van repartir als assistents propietaris de mascotes uns lots Paterna Animal Friendly compostos per una bossa del refugi, un joc de taula sobre la tinença responsable d'animals i un pack per a la higiene viària de les mascotes.

 

Durant la benedicció, oficiada pel rector Juan Cabanes, membres de la corporació municipal juntament amb representants de la Germanor van repartir entre els assistents el tradicional panet beneït.

 

La regidora de Benestar Animal, Merche Navarro, va aprofitar l'acte per a fer una crida a la ciutadania a favor del foment d'una tinença responsable d'animals i per a valorar l'extraordinària labor que es desenvolupa en el Refugi Municipal d'Animals, que aquest passat any ha aconseguit llar per a prop de 200 mascotes que han passat per les seues instal·lacions.

 

Informa Nou Horta. Paterna

La veïna d’Alaquàs Carmen Benavent ha aconseguit aquest cap de setmana el títol de Campiona Autonòmica de Tir amb Arc en la modalitat tradicional o instintiva de la categoria senior. Amb aquest resultat es posiciona també com a segona de la lliga autonòmica i representarà la Comunitat Valenciana en el campionat nacional que se celebrarà el proper diumenge 30 de gener a les instal·lacions de Marina d’Or (Orpesa-Castelló).

 

Carmen Benavent practica aquest esport des de l’any 2007 i forma part del club Arc València www.arcvalencia.com. L’any 2008 va aconseguir el títol de subcampiona d’Espanya en la modalitat arc nu i des d’aleshores no ha cessat de practicar i millorar en aquest esport que li apassiona.

 

L’esportista ha destacat que es tracta d’un esport “desconegut per a la majoria que es pot practicar des dels 8 anys i que té molts avantatges ja que és dels grans recomanats quan una persona necessitat rehabilitació així com també per a les dones operades de càncer de mama per a reduir els efectes”. Benavent ha animat el públic a conéixer i sumar-se a aquest esport que compta amb diverses modalitats com ara aire lliure, sala o recorregut en bosc.

 

Informa Nou Horta. Alaquàs

L'Ajuntament de Godella, a través de la regidoria d'Obres i Serveis, ha realitzat diferents actuacions en les últimes jornades per a conservar en perfecte estat el municipi.

 

Així, el personal de l'àrea dirigida per Fernando Oliveros ha arreglat un total de 69 fanals distribuïts en el terme per a donar resposta als problemes que s'havien produït en diferents zones pel trencament d'estes.

 

D'altra banda, també s'han desenvolupat treballs de millora en el cementeri municipal amb la reparació de la coberta.

 

Fernando Oliveros, regidor d'Obres i Serveis de Godella, ha destacat l'esforç que s'està realitzant: “Des de l'Ajuntament estem tractant de donar resposta a totes les avaries i desperfectes que existeixen en el terme municipal. La reparació tant de les quasi 70 fanals com de la coberta del cementeri són les últimes actuacions dutes a terme”.

 

“Busquem que el terme municipal de Godella estiga en perfectes condicions i per això desenvolupem estes accions, que es continuaran realitzant durant els pròxims mesos per a oferir el millor servei a la nostra ciutadania”, ha acabat el regidor.

 

Informa Nou Horta. Godella

 

L’Ajuntament d’Alfafar, a través de la regidoria d’Hisenda i Serveis Econòmics, ha dut a terme un augment en la partida pressupostària en noves tecnologies que aconseguix els 528.947’24 euros.

 

Esta dotació econòmica en programes informàtics i nous equips verds permetrà una millora de l’eficiència energètica d’estos i disminuirà les despeses de manteniment.


D’esta manera, es posa en funcionament el pla Smart City elaborat per la regidoria durant els anys 2020 i 2021. Este pla contempla la renovació d’equips informàtics i adquisició de “escriptoris verds”, amb una dotació de 40.000 euros.


L’actualització de programes permetrà una major seguretat en el tractament de les dades personals de la ciutadania i acostarà l’administració electrònica a totes les llars del municipi d’Alfafar. Per a això, s’ha realitzat una inversió de més de 150.000 euros en programes com les seus electròniques de registre i tributària, els programes de digitalització de serveis socials, així com les integracions per al bo escolar, entre altres.

 

Un dels punts més importants dins d’este projecte informàtic, serà la renovació de la web municipal, convertint-la en una web més pròxima, visual i intuïtiva de cara el seu ús per part de la ciutadania. La nova actualització s’estrenarà durant el primer semestre de 2022 i comptarà amb tots els mecanismes d’accessibilitat per a persones amb problemes visuals o auditius.

 

L’Ajuntament d’Alfafar, amb esta aposta econòmica per les noves tecnologies, se suma així a les demandes digitals actuals i veu ampliat el seu compromís per la comunicació en línia.

 

Informa Nou Horta. Alfafar

L'Ajuntament de Museros ha ampliat la seua plantilla de Policia Local amb la incorporació de tres nous agents. Josep, Paco i Virginia van accedir al cos de seguretat el passat 27 de desembre com a funcionariat de carrera i ja estan prestant els seus serveis a la ciutadania.

 

L'acte de presa de possessió dels tres nous efectius va tindre lloc en el Saló de Plens de l'Ajuntament i va estar presidit per l'alcaldessa i regidora de Seguretat Ciutadana Cristina Civera, qui va assegurar que "és una prioritat garantir la seguretat de la ciutadania cada dia a tota hora, i la incorporació de tres nous agents suposarà un reforç als serveis de la nostra policia".

 

El consistori ja va demostrar el seu compromís amb la Policia Local el mes de juliol passat, quan va adquirir dos cotxes ecològics híbrids per a renovar part de la flota de vehicles a través d'un contracte de rènting.

 

Informa Nou Horta. Museros

Alboraia posa en marxa la XIII Mostra de Teatre Contra el Càncer, una iniciativa ja habitual en la vida cultural del municipi que parteix de la regidoria que encapçala Manuel Andreu amb la col·laboració de la Junta Local contra el Càncer. En aquesta edició, tres obres conformen el cartell que els veïns i veïnes del municipi podran gaudir durant les representacions solidàries de gener i febrer.

 

D'aquesta manera, aquest divendres, 28 de febrer, Alqueria de l'Horta representarà els sainets 'Capitule Tònic I' i 'Dos Dones i un Pato Mercat' a les 20.00 hores, en valencià. T-Teatre portarà a la iniciativa la seua versió de 'West Love Story' amb dues passes: el divendres, 4 de febrer, a les 19.30 hores i el dissabte, 5 de febrer, a les 18.00 hores, en castellà les dos. Grita Teatro tancarà la XIII Mostra de Teatre Contra el Càncer amb 'Novecento', una obra que podrà veure's bé en valencià el divendres, 11 de febrer, a les 20.00 hores, bé en castellà, el dissabte, 12 de febrer, a les 20.00 hores.

 

Totes les funcions són aptes per a tots els públics. El donatiu per cada entrada és de 5 euros, que anirà destinada a sumar fons per a la investigació en la lluita contra el càncer. Les entrades han de traure's a la Casa de la Cultura 'José Peris Aragó' (c/ de la Mar, 1), en horari de 09.00 a 14.00 i de 16.00 a 21.00 hores i a través de la Junta Local contra el Càncer.

 

Informa Nou Horta. Alboraia

Pàgina 1 de 2323