La Caserna de la Guàrdia Civil d'Albal que va autoritzar Interior, a ple rendiment

Dijous, 23 Juliol 2020 15:57 Escrit per  Publicat en Albal-VAL Vist 303 vegades
Valora la notícia
(0 vots)

Des del passat 2 de març, Albal compta amb la Caserna de la Guàrdia Civil operatiu on treballen tres unitats destinades a l'atenció ciutadana, captació de delinqüència telemàtica i una unitat del Seprona que estaran adscrites a la comandància d'Alfafar. És una notícia a celebrar, ja que una dècada després de la seua construcció i de romandre tancat, sense ús, el Ministeri de l'Interior ha possibilitat la seua posada en marxa. La setmana de la seua obertura l'alcalde Ramón Marí va acudir a la Caserna per a reunir-se amb el Tinent Óscar Arenas, res feia preveure el que succeiria dies més tard, el decret de l'estat d'alarma i el confinament de la ciutadania. Més de quatre mesos després, el primer edil ha tornat a visitar les dependències per a fer balanç amb Arenas de les intervencions realitzades i de les atencions prestades.

 

Óscar Arenas ha destacat l'exemplaritat dels veïns i veïnes d'Albal durant les fases en les quals s'ha estés la crisi provocada per la pandèmia, en comparació amb altres municipis als quals està adscrita la comandància local. A més ha valorat la bona coordinació que ha existit amb el cos de la Policia Local que dirigeix Manolo Ocaña. "La Caserna està funcionant bé, va haver-hi una aturada de les actuacions per la covid-19 però l'atenció es continua donant amb màxima qualitat", resumeix el Tinent. En el nou departament de seguretat els agents atenen amb màscara que també han de portar les persones que accedeixen a la Caserna d'un en un.

 

Tres unitats destinades a la seguretat i el servei públic.- S'han destinat tres unitats, la primera està especialitzada en delinqüència telemàtica i tecnològica, encarregada de recopilar totes les denúncies presentades en aquest àmbit en la zona de l'Horta *Sud, i la seua funció principal és l'esclariment de les circumstàncies del fet i la detenció dels responsables així com la recuperació dels efectes sostrets. En aquest departament treballen cinc agents especialitzats, dos en noves tecnologies i internet. La segona té dues patrulles destinades a la protecció de la naturalesa a través del Seprona que investiga i esclareix tot el que relaciona amb el medi ambient que fan aquest treball amb mitjans tot terreny, quads i motos. I, finalment, l'edifici també alberga l'atenció ciutadana els dilluns, dimecres i divendres de 8.00 a 14.00 hores, és l'equip que tramita les denúncies, realitza les autoritzacions d'eixides de menors a l'estranger i ofereix qualsevol classe d'assessorament o auxili relacionat amb l'àmbit penal o delictiu.

 

La Caserna es va construir en 2009 .-Va ser en 2009 quan l'Ajuntament va construir, amb recursos propis, l'edifici de la Guàrdia Civil que té una capacitat per a 30 agents. Des d'aleshores, malgrat compromís de la Delegació de Govern de la seua obertura no s'ha fet realitat fins ara, després de moltes rondes de contacte per a exigir aquest servei públic i de seguretat al municipi. L'última va ser amb la Secretària d'Estat, Ana Botella, a qui el primer edil va sol·licitar que se li cedira al consistori per a donar-li una utilitat municipal, finalment el Govern, ha accedit a posar operativa la Guàrdia Civil a Albal. "L'edifici es va fer amb molta il·lusió perquè volíem fer la vida més fàcil als nostres veïns i veïnes i garantir la seua seguretat, ara ja no hauran de desplaçar-se a Alfafar en cas d'haver de tramitar alguna denúncia", explica Marí qui agraeix l'esforç del Ministeri i de la Guàrdia Civil per fer-lo possible. Per part seua, Arenas ha qualificat de "molt positiu" el servei que es presta ja a Albal, "una atenció que ve a reforçar l'excel·lent treball que exerceixen els companys i companyes de la Policia Local amb els quals mantenim una relació necessària i molt bona".

 

Informa Nou Horta. Albal

Modificat el Dijous, 23 Juliol 2020 15:59