La normalitat educativa arranca a Albal per a 2.650 estudiants

Dijous, 03 Setembre 2020 12:20 Escrit per  Publicat en Albal-VAL Vist 210 vegades
Valora la notícia
(0 vots)

Albal rep el nou curs escolar 2020-21, aquest dilluns. Ho fa per a 2.650 estudiants que ocuparan les aules de set centres educatius. Donada la conjuntura marcada pel Coronavirus, l'Ajuntament que presideix Ramón Marí s'ha implicat en gran manera en la nova normalitat i, des de juny, en coordinació amb tots els col·legis està vetlant per la seguretat sanitària que ha d'imperar per a evitar contagis. Aquestes accions s'han dirigit des del Departament d'Educació que lidera la regidora Melani Jiménez qui explica que, cada unitat escolar ha dissenyat els seus propis plans de contingència, en funció de la seua infraestructura i espai, del seu professorat i de les seues necessitats i de cada realitat. "Aquests protocols estan sent exposats als pares i mares, al claustre de professors i se'ns han remés al consistori".

 

Al llarg d'aquesta setmana, l'alcalde ha mantingut una ronda de contactes amb els responsables dels centres de la localitat per a traslladar a la població un missatge de tranquil·litat i evitar que la por o la incertesa entelen la il·lusió del primer dia de classe. "Estem davant un inici de curs marcat per molts mesos de distanciament de companys i professorat que, amb una gran vocació, obrin les aules no sols a la formació curricular dels seus alumnes sinó també a ensenyar-los en valors", ha manifestat.

 

Hui ha passat pel Sant Carles, a l'hora en què el Director Ricardo Plaza explicava als seus docents les normes que regiran a partir del dia 7. Després d'escoltar el protocol, Ramón Marí els ha felicitat, "per l'excel·lent treball realitzat". A quatre dies de l'inici de les classes, "m'he emocionat perquè gràcies a la vostra organització i vocació podrem obrir el curs amb normalitat i amb la sensació de control i calma que hem de transmetre als pares i als estudiants", ha dit. El president de l'executiu considera que aquesta volta, "ha de viure's com una xicoteta victòria respecte a la situació excepcional que afrontem des de març".

 

El primer edil va visitar aquest dilluns el Juan Esteve per a comprovar l'estat de les obres del gimnàs que estarà acabat a l'octubre, el va fer acompanyat del seu director Pere Ruiz. Aquest nou espai esportiu permetrà comptar amb una nova zona que ajude a garantir la distància social entre el seu alumnat.

 

Respecte a l'IES, el dilluns començarà a rebre a part de les seues 1.040 alumnes i alumnes. La seua directora Cristina Peris ha traslladat a l'alcalde la garantia de poder desenvolupar les classes amb la distància de seguretat, malgrat els problemes de saturació que ve patint el centre en els últims anys el centre. Aquest fet ha sigut certificat per una inspecció de la Conselleria d'Educació a la qual el Govern Local continuarà exigint que complisca amb el compromís de construcció del nou institut.

 

Les classes en la Escoleta Municipal Nino's han arrancat hui i la seua entrada serà escalonada. Hui han rebut als xicotets de 0 a 1 anys i d'1 a 2 i dilluns que ve s'incorporen els de 2 a 3. Un total de 107 xiquets i xiquetes s'han matriculat aquesta temporada en el centre que dirigeix Beatriz Pertusa. Per part seua, l'Escola Municipal d'Adults comença les seues classes el 17 de setembre i garanteix també totes les mesures sanitàries, adoptant el seu propi Pla de contingència que el seu director Jordi Llácer ha presentat hui al consistori.

 

Què ha aportat l'Ajuntament al nou curs?
L'Ajuntament d'Albal ha dotat a tots els centres educatius, inclosa l'Escola Municipal d'Adults, d'hidrogel i aparells que mesuren la temperatura. A més, ha augmentat les hores dedicades a la neteja a les aules, el personal treballarà també durant els matins per a reforçar la desinfecció i higienització d'espais com a banys, classes, patis i portes d'accés. També han rebut tanques que ajudaran a delimitar les entrades i eixides, ja que alguns precisen del tall d'alguns carrers que seran vigilades per la Policia Local que a més farà complir l'ús obligatori de la màscara. Aquest passat cap de setmana s'ha realitzat una exhaustiva fumigació en tots els centres, prèvia a l'arribada del professorat aquest passat dilluns.

 

Albal continua apostant per l'Escola Matinera
La conciliació familiar i laboral continua facilitant-se als pares i mares des d'Albal gràcies a l'Escola Matinera i que acull a xiquets d'entre 3 a 12 anys.

 

Informa Nou Horta. Albal

Modificat el Dijous, 03 Setembre 2020 12:22