Avant Albal: "L'ajuntament està talant arbres de la Balaguera"

Dijous, 23 Setembre 2021 09:05 Escrit per  Avant Albal Publicat en Albal-VAL Vist 104 vegades
Valora la notícia
(0 vots)

L'any 2010, l'Ajuntament d'Albal va realitzar la recepció definitiva del sector conegut com “La Balaguera”. Sent Alcalde des de 2003 el socialista Ramón Marí. En aquella unitat d'execució es van plantar arbres amb arrels invasives i les jardineres de grandària xicoteta i això ha anat provocant que les arrels destrossaren les voreres.

 

Avant Albal, els altres partits de l'oposició i la ciutadania en general ha anat exigint la reparació de la zona en reiterades ocasions. El que ningú va poder preveure era que la decisió a prendre per part de l'equip de govern (PSOE, Compromís, Podemos) fora la de talar i arrancar els arbres.

 

La portaveu d'Avant Albal (María José Hernández Ferrer) denúncia que a pesar que el projecte es va dur a terme per una agrupació d'interés urbanístic, els Ajuntaments tenen l'obligació de supervisar la correcta execució dels projectes i les obres, ja que han de recepcionar-los, pel Ramón Marí NO es pot desentendre de la seua responsabilitat política.

 

Avant Albal, després de fer les consultes tècniques pertinents amb serveis d'arquitectura i jardineria, ha proposat una altra solució per a salvar els arbres i reparar les voreres. La solució consisteix a augmentar la grandària dels escocells i el canvi de la mena de la pavimentació per una altra més flexibles i permeable, ja que les arrels de l'espècie d'arbre que tenim necessiten respirar.

 

Aquesta acció duta a terme per l'Ajuntament suposa unes pèrdues econòmiques per a la població, a més dels efectes negatius mediambientals.

 

Informa Nou Horta. Avant Albal

Modificat el Dijous, 23 Setembre 2021 09:06