Alcàsser recorda la prohibició d'utilitzar "manguitos" o elements inflables en la piscina municipal

Dimarts, 06 Juliol 2021 08:52 Escrit per  Publicat en Alcàsser-VAL Vist 415 vegades
Valora la notícia
(0 vots)

L'Ajuntament d'Alcàsser està incidint, durant la present campanya d'estiu, en la utilització dels correctes elements de seguretat de flotació en piscines per a garantir la seguretat dels xiquets i xiquetes.

 

Per aquest motiu, els usuaris i usuàries de la piscina municipal d'Alcàsser tenen prohibida la utilització de 'manguitos' inflables i de qualsevol altre element inflable i recomana l'ús del cinturó de goma eva o del jupetí salvavides homologat. Precisament el mètode més segur per a protegir els nostres xiquets i xiquetes és el del jupetí, encara que és el que menys es veu en piscines i platges.

 

Des de Grupo Caps, empresa que gestiona la piscina municipal d'Alcàsser, alerten que "els 'manguitos' haurien d'estar prohibits" i recorden que des de la Real Federació Espanyola de Salvament i Socorrisme, Jessica Pino, autora de l'Informe Nacional d'Ofegaments, corrobora que els 'manguitos' "no són un sistema de flotació segur si no s'acompanyen d'una supervisió contínua", ja que "no aconsegueixen adaptar-se de manera fixa al xiquet que els porta".

 

Per la seua part, l'alcaldessa d'Alcàsser, Eva Zamora, afirma que "els professionals que gestionen la nostra piscina municipal han tingut ja diversos esglais a causa de la utilització d'aquests elements, i la seua prohibició és una mesura que hem de seguir rigorosament. Els 'manguitos' i flotadors creen una falsa seguretat i són molt perillosos per als xiquets i xiquetes".

 

Amb aquesta mesura l'Ajuntament d'Alcàsser extrema la precaució per a prevenir ofegaments i lesions greus en medis aquàtics amb la finalitat de gaudir aquest estiu de l'aigua evitant riscos innecessaris.

 

Informa Nou Horta. Alcàsser