Alcàsser, primer municipi d'Espanya a reciclar els uniformes de la Policia Local

Dimecres, 15 Setembre 2021 14:44 Escrit per  Publicat en Alcàsser-VAL Vist 430 vegades
Valora la notícia
(0 vots)

L'Ajuntament d'Alcàsser torna a demostrar el seu compromís per la lluita contra el canvi climàtic amb una iniciativa pionera a Espanya: reciclar els uniformes de la Policia Local per a donar-los una tercera vida. I és que com ha explicat, aquest matí, l'alcaldessa Eva Zamora, en roda de premsa, «els uniformes del cos de la Policia Local d'Alcàsser ja són reciclats, però ara també seran reciclables gràcies al projecte d'economia circular proposat per la nostra empresa distribuïdora Insigna, una empresa valenciana i familiar que tanca el cercle del reciclatge amb aquesta iniciativa».

 

D'aquesta manera, Alcàsser es converteix en el primer municipi d'Espanya a posar en marxa aquest projecte, al qual s'aniran sumant altres pobles i ciutats. Com ha assenyalat Mario Gil Moreno, director general d'Insigna, «vam ser la primera empresa a treballar amb roba reciclada i reciclable mitjançant l'extracció del plàstic del mediterrani, que transformàrem en fil per a crear, entre altres coses, els uniformes de la Policia Local d'Alcàsser. Ara, també som pioners a tancar el cercle reutilitzant els uniformes en desús i donant una solució a aquest problema».

 

A més, com han apuntat membres de la Policia Local del municipi, «quan deixem d'utilitzar els nostres uniformes, no podem depositar-los en els contenidors de roba. Amb aquesta iniciativa, tota aquesta roba acumulada es pot tornar a reciclar per a fer nous uniformes, cadires, etc.».

 

L'empresa Insigna ja ha instal·lat els primers contenidors en les dependències policials, i anirà incorporant nous segons la demanda. Per a Zamora es tracta d'un projecte necessari per a la protecció del medi ambient. «Ens ho estan exigint des d'Europa, i a Alcàsser ja estem treballant per a reduir les emissions de CO₂».

 

Així mateix, l'alcaldessa del municipi ha agraït a l'empresa Insigna que haja triat Alcàsser per a desenvolupar aquest projecte d'economia circular, «un projecte molt interessant que extrapolat a les grans ciutats pot suposar un important impuls en la lluita contra el canvi climàtic».

 

Tot el procés de reciclatge dels uniformes compta amb els segells sostenibles de la Unió Europea, així com un certificat de garantia amb el qual es demostra que el reciclatge dels uniformes es realitza complint amb tots els paràmetres de sostenibilitat.

 

Informa Nou Horta. Alcàsser