Alcàsser aprova el protocol municipal contra la violència de gènere

Dilluns, 20 Desembre 2021 09:51 Escrit per  Publicat en Alcàsser-VAL Vist 316 vegades
Valora la notícia
(0 vots)

La Mesa Multidisciplinària en matèria de Violència de Gènere d'Alcàsser ha aprovat el primer protocol municipal d'actuació en casos de violència de gènere.

 

L'objectiu del pla és aconseguir un adequat i òptim ús de tots els recursos socials existents per a evitar que les víctimes se senten soles i desemparades. Així, aquest protocol presta una atenció integral, ràpida i el més eficaç possible a les víctimes de violència de gènere en la localitat d'Alcàsser.

 

Aquest pla és fruit del treball dels últims 14 mesos on s'han anat intercanviant documents i modificant esborranys entre tots els agents socials implicats.

 

En l'elaboració d'aquest pla, impulsat des de l'àrea de benestar social, han col·laborat totes les institucions que el componen: Guàrdia Civil, Policia Local, departament de serveis socials municipal, Oficina d'Assistència a les Víctimes del Delicte (OAVD), agent d'igualtat de la Mancomunitat de l'Horta Sud, Centre Dona 24h i Institut de la Dona, Punt de trobada familiar de referència, Jutjat de violència sobre la dona de Picassent i centres educatius del municipi.

 

L'alcaldessa Eva Zamora afirma que la posada en marxa d'aquest pla "suposa un avanç i un assoliment per al municipi, i més tenint en compte la dificultat que suposa la pandèmia, la conciliació laboral i la dificultat de coordinació interdepartamental".

 

Amb aquest protocol, Alcàsser se situa a l'avantguarda de protecció integral de la dona.

 

Informa Nou Horta. Alcàsser

Modificat el Dilluns, 20 Desembre 2021 09:51