Alcàsser se suma a la creació del cens caní de la Mancomunitat per a millorar la identificació dels animals

Dilluns, 28 Novembre 2022 10:26 Escrit per  Publicat en Alcàsser-VAL Vist 95 vegades
Valora la notícia
(0 vots)

L'Ajuntament d'Alcàsser s'ha adherit a la campanya impulsada per la Mancomunitat de l'Horta Sud que crearà un cens d'ADN caní a la comarca amb l'objectiu de millorar la identificació dels animals en cas de robatori o pèrdua i que pretén també controlar la pràctica incívica de l'abandó de les deposicions canines en la via pública.

 

Així, fins al 31 de desembre de 2022, tots els propietaris de gossos del municipi podran sol·licitar de manera gratuïta un bo per a la realització de les proves d'ADN en les més de 60 clíniques veterinàries de la comarca adherides al programa.

 

Una sol·licitud que es realitzarà de manera telemàtica a través de la pàgina web mancomunidadhortasud.adncanino.es i l'únic requisit és estar empadronat en la localitat.

 

Una vegada validada per l'Ajuntament d'Alcàsser la sol·licitud dels propietaris de gossos, l'usuari rebrà el bo a través d'un SMS que podrà canviar en qualsevol de les més de 60 clíniques veterinàries de l'Horta Sud adherides al programa. Per a la realització de les proves en les clíniques el termini finalitza el pròxim 31 de gener de 2023. Després de la finalització del període voluntari i gratuït els propietaris de gossos hauran d'abonar el preu de la prova marcat en 36,40 euros.

 

Amb el control de la petjada genètica dels cans de la comarca, des de la Mancomunitat de l'Horta Sud es pretén oferir més seguretat als propietaris dels gossos amb una identificació més eficaç en cas de pèrdua o robatori. A més, es pretén millorar la convivència, la imatge dels municipis i les seues condicions higienicosanitàries controlant l'abandó incívic de les deposicions canines als carrers.

 

L'alcaldessa d'Alcàsser, Eva Zamora, valora molt positivament aquesta iniciativa que "persegueix posar fi als actes incívics" i que permetrà "que tant la nostra localitat com el conjunt de la comarca puga gaudir d'uns carrers nets i cuidats, així com garantir el benestar animal de les mascotes".

 

Homogeneïtzació de les ordenances

La Mancomunitat de l'Horta Sud treballa també amb els ajuntaments en l'homogeneïtzació de les ordenances de tinença d'animals de cadascun d'ells per a estendre l'obligació que les mascotes estiguen registrades en el nou cens d'ADN caní. Aquesta nova ordenança, que aprovarà l'Ajuntament d'Alcàsser al costat de la resta de consistoris, establirà també la mateixa sanció per als comportaments incívics de no recollir les deposicions dels animals. Les deposicions abandonades als carrers podran ser comparades amb el nou cens i d'aquesta manera es podrà localitzar als infractors.

 

El president de la Mancomunitat de l'Horta Sud, José Francisco Cabanes, incideix en el fet que es tracta d'una iniciativa important per als ajuntaments, ja que confeccionant un únic cens comarcal s'eviten picardies com les de recollir o no els excrements depenent si estic en un municipi amb cens d'ADN o no: "Volem reconéixer als propietaris que són cívics i cuiden de les seues mascotes i que mantenen netes els nostres carrers detectant als que no compleixen i creen mala fama a tots els propietaris de gossos", explica.

 

Informa Nou Horta. Alcàsser