Alcàsser acull per al Dia de la Ciutat Educadora un cinefòrum per a reflexionar sobre els conflictes bèl·lics armats

Dilluns, 28 Novembre 2022 14:40 Escrit per  Publicat en Alcàsser-VAL Vist 142 vegades
Valora la notícia
(0 vots)

Alcàsser acollirà el 30 de novembre, Dia Internacional de la Ciutat Educadora, un cinefòrum per a reflexionar al voltant dels conflictes violents i armats. Aquesta activitat s'emmarca dins de la tercera edició del projecte "València per la Pau", desenvolupat pel Fons Valencià per la Solidaritat i cofinançat per la Diputació de València, sent l'objectiu d'aquest projecte acostar l'ODS número 16 (Pau, Justícia i Institucions Sòlides) a la població de diferents municipis valencians, conscienciant al voltant de la construcció de societats pacífiques, justes i amb institucions democràtiques que respecten les llibertats i els drets humans.

 

El documental d'investigació dirigit a la ciutadania general – i amb entrada lliure i gratuïta – es projectarà el mateix dimecres 30 de novembre, a les 17.00 h, al Centre Cultural del municipi de l'Horta Sud (C/ Dionisi Chanzá, s/n). L'audiovisual, anomenat "Els Fils del Tauler", està realitzat pel Col·lectiu Mirades i parla sobre les causes i conseqüències que generen els conflictes bèl·lics. La projecció del documental estarà seguida d'un espai per a la reflexió que comptarà amb la participació de Josep Gayà, director del documental; Claudia García Giraldo, refugiada colombiana; Fatma Salka, refugiada sahrauí; i del públic assistent. "Els Fils del Tauler" ha estat premiat com a millor documental en la categoria de migmetratge del Festival Internacional de Cine de la No-Violència Activa.

 

Acompanyant al cinefòrum municipal, es realitzarà la lectura d'un manifest amb motiu del Dia Internacional de la Ciutat Educadora per part d'Eva Zamora, alcaldessa d'Alcàsser, i de Cristina Lucendo, regidora d'Educació. També es farà una lectura de poemes per la pau de diferents nacionalitats per part de veïnat de diverses edats i orígens.

 

A més, alumnat i personal docent de diferents centres educatius d'Alcàsser, també se sensibilitzarà al voltant de la cultura de pau i la no-violència mitjançant el desenvolupament del mateix cinefòrum durant el matí del 30 de novembre.

 

El Fons Valencià per la Solidaritat, l'associació per la cooperació internacional i l'educació per al desenvolupament dels ajuntaments i mancomunitats de la Comunitat Valenciana

El Fons Valencià és l'associació d'entitats locals de la Comunitat Valenciana que té com a objectius realitzar i finançar projectes de cooperació internacional i d'educació per al desenvolupament, amb les aportacions econòmiques que cada any fan els seus socis (ajuntaments i mancomunitats de la Comunitat Valenciana). Actualment, el Fons compta amb 137 entitats locals valencianes sòcies (128 ajuntaments i 9 mancomunitats) i concentra les seues actuacions de cooperació descentralitzada a l'Equador, Bolívia i el Salvador, així com en països en situacions d'emergència. Així mateix, realitza projectes de sensibilització cap a un desenvolupament humà, equitatiu, just i sostenible entre la població de les entitats locals sòcies del Fons, i a la ciutadania valenciana en general.

 

La relació entre els municipis del sud i el Fons ve donada per la participació municipalista i descentralitzada en polítiques de cooperació per al desenvolupament social i econòmic, amb la col·laboració en projectes nascuts de les necessitats concretes i locals, i sol·licitats pels mateixos municipis o a través de contraparts, com ara les ONGD. La participació en els projectes de cooperació sempre té com a objectius, de totes les parts col·laboradores, el respecte cap a la cultura local i l'absorció mútua de coneixements i experiències.

 

Informa Nou Horta. Alcàsser

Modificat el Dilluns, 28 Novembre 2022 14:40