Alcàsser dona a conéixer els programes que ofereix el Departament de Serveis Socials

Dijous, 19 Gener 2023 12:40 Escrit per  Publicat en Alcàsser-VAL Vist 65 vegades
Valora la notícia
(0 vots)

Es publica la Carta de Serveis, un instrument que millora la informació i el coneixement dels diferents mecanismes de protecció social que tenen els veïns i veïnes a la seua disposició


El Departament de Benestar Social de l'Ajuntament d'Alcàsser ha publicat la seua Carta de Serveis amb l'objectiu de donar a conéixer al conjunt de la ciutadania tota aquella informació referent a aquesta àrea. Un instrument més que millora la informació i el coneixement dels diferents mecanismes de protecció social que tenen els veïns i veïnes de la localitat a la seua disposició.


Aquesta Carta de Serveis no pretén ser un document tancat ni acabat, sinó dinàmic i en constant actualització al qual podran incorporar-se suggeriments de millora i nous procediments que persegueixen el benestar individual i familiar, cobrint les necessitats bàsiques de totes i tots, per a garantir-los una vida digna, en definitiva, perquè cap persona quede exclosa.


El document mostra, d'una banda, informació bàsica del Departament, com l'horari d'atenció, com contactar o la seua ubicació. A més, s'especifica que dins dels serveis que s'ofereixen, es distingeixen tres nivells d'actuació: serveis d'atenció primària, més generalista i polivalent; serveis d'atenció especialitzada, una atenció més singularitzada en funció de la naturalesa, situacions i intensitat de les prestacions; i els serveis d'acció comunitària.


Dins de l'atenció primària s'ofereix el servei d'acolliment i atenció davant situacions de necessitat social, servei de promoció de l'autonomia personal, servei d'inclusió social, servei de prevenció i intervenció amb les famílies, servei d'atenció psicològica, servei d'assessorament en habitatge i servei d'assessoria jurídica.


En el cas de l'atenció específica, la ciutadania d'Alcàsser compta amb un servei d'atenció a la infància i a l'adolescència (EEIIA) i amb un servei d'atenció a les víctimes de violència de gènere. Finalment, quant a l'acció comunitària, es compta amb el programa per a persones majors, el programa igualtat-dona, el programa per a persones amb diversitat funcional i el programa d'escola de mares i pares.


A més, també es compta amb una unitat de suport administratiu en la qual es realitzen les gestions administratives amb la finalitat de pal·liar la bretxa digital existent i facilitar les tramitacions amb l'administració central i autonòmica.


Tal com afirma l'alcaldessa d'Alcàsser, Eva Zamora, la presentació d'aquesta Carta de Serveis respon a “un pas més en el nostre compromís de desenvolupar totes les mesures d'inclusió i cohesió social que es realitza en els últims anys”.


A més d'en format físic, la Carta de Serveis es pot consultar en la pàgina web municipal a través d'aquest enllaç: https://n9.cl/c0k71

Modificat el Dijous, 19 Gener 2023 12:41