L'ADN Caní d'Alcàsser comença a donar els primers resultats

Dijous, 25 Mai 2023 10:43 Escrit per  Publicat en Alcàsser-VAL Vist 36 vegades
Valora la notícia
(0 vots)

En l'anàlisi de les primeres mostres ja s'han detectat dos positius i, per tant, comencen a activar-se les primeres sancions

Alcàsser va ser un dels 20 municipis de l'Horta Sud que es va sumar a la implantació de l'ADN Caní, un cens genètic que promou la tinença responsable d'animals i millora la convivència veïnal, però a més facilita el manteniment dels carrers nets. Així, després de la recollida de mostres que es va dur a terme el passat mes d'abril, l'ADN Caní d'Alcàsser ha començat a donar els primers resultats amb la detecció de dos positius.

Com ha explicat l'alcaldessa de la localitat, Eva Zamora, "s'han detectat les primeres mostres i començaran a aplicar-se les primeres sancions a aquelles persones que no hagen recollit els excrements de les seues mascotes. Conductes incíviques que volem erradicar a Alcàsser per a mantenir un poble més net".

Així mateix, cal recordar que l'ADN Caní també s'utilitza per a localitzar a l'animal en cas de pèrdua, robatori o extracció del xip. Després del període de registre gratuït, que va ser subvencionat per la Mancomunitat de l'Horta Sud, ara el cost ascendeix a 36,40 euros.

Per a dur a terme el registre de l'animal, serà necessari accedir a la web http://mancomunidadhortasud.adncanino.es. Una vegada enviat el formulari, l'Ajuntament validarà la petició en un termini de 48-72 hores i enviarà un SMS amb el bo per a realitzar la prova.

Amb eixe bo, serà necessari acudir a una de les clíniques veterinàries adherides a la campanya (https://www.mancohortasud.es/serveis/cens-comarcal-adn-cani) perquè li realitzen la prova genètica i que s'incloga en el cens.