Arranca la quarta edició del JOOP a Aldaia

Dimarts, 15 Febrer 2022 15:46 Escrit per  Publicat en Aldaia-VAL Vist 234 vegades
Valora la notícia
(0 vots)

Els centres juvenils d'Aldaia (Gent Jove i Centre Matilde Salvador) acullen al nou grup de la quarta edició del JOOP (Jove Oportunitat), joves d'entre 16 i 21 anys que desitgen –segons les seues pròpies paraules- “aconseguir eixides laborals”, “continuar estudiant” o “treballar amb mi mateixa i els meus companys”.

 

La coach del grup, Eva Sevilla, destaca que tenen preparada una bona agenda de “activitats, visites, i dinàmiques de desenvolupament personal, habilitats socials i propostes laborals que ja han començat a treballar de manera molt positiva”. Ella mateixa ha recollit les impressions i expectatives dels i les joves que cada matí acudeixen al Gent Jove:

 

“Estic ací perquè l'educador social em va cridar. Estava perdut. El que puc traure d'este curs és centrar-me i fixar-me en el que realment m'agrada.”

 

“En l'institut estava molt desmotivada. Ací espere poder traure l'examen d'accés al grau mitjà, i trobar el meu camí”.

 

“Em prenc açò com una oportunitat d'aprenentatge, personal i laboral”.

 

“Només amb vindre ja demostrem que tenim ganes. Espere eixir d'ací amb un pla”.

 

L'alcalde, Guillermo Luján, es mostra “molt il·lusionat” amb esta iniciativa a través de la qual, assegura, “volem motivar i orientar a joves d'entre 16 i 21 anys que han abandonat els estudis, perquè tinguen la possibilitat de construir un projecte de vida digne que els permeta prendre les regnes del seu propi futur”.

 

El regidor de Joventut, Sergio Gómez, assegura que “és el programa més bonic i motivador que tenim a Aldaia. Estem molt contents que edició rere edició els i les joves vagen participant”.

 

El JOOP naix com un programa pilot de l'Institut Valencià de la Joventut (IVAJ), cofinançat per la Unió Europea, dirigit a joves que ni estudien ni treballen. No obstant això, a diferència d’altres accions, en JOOP s'evita la filosofia assistencial, així com les accions que directament els aboque al mercat laboral. Per això, es treballa principalment en el component actitudinal.

 

Informa Nou Horta. Aldaia