La Crida inicia les Falles d’Aldaia més esperades

Dimarts, 01 Març 2022 13:00 Escrit per  Publicat en Aldaia-VAL Vist 260 vegades
Valora la notícia
(0 vots)

Este dissabte 26 de febrer, després de dos anys sense poder començar el mes de març amb la tradicional Crida Fallera, el balcó de l’Ajuntament d’Aldaia es va omplir amb els representants fallers, i de la Corporació Municipal, per tal d’inaugurar oficialment les festes valencianes per excel·lència.

 

La vesprada va començar a la porta del consistori amb la recepció de les Falleres Majors del municipi i les seues Corts d’Honors, davant una plaça plena de veïns i veïnes amb les seues comissions falleres.

 

Laura Moruno i Samper i Arantxa Hermosilla i Folgado, Falleres Majors d’Aldaia 2022 van fer el crit més emotiu, unides de la mà: “Els nostres cors estan ara mateix formats per tots i cadascun de vosaltres, i van culminar amb el tradicional “Visca Aldaia i que visquen les Falles”.

 

L’alcalde d’Aldaia, Guillermo Luján, per la seua part invitava a la població a gaudir de les falles “Perquè després de tant de patiment, ha arribat el moment de dir ben alt que hem resistit”, convidant a la gent a “mirar-se de nou als ulls somriure, i cridar tots units, que comença la millor festa del món”.

 

Seguidament, el Gent Jove va rebre a tota la comitiva en la inauguració l’Exposició del Ninot d’enguany, que podrà visitar-se tot el mes de març.

 

Aldaia presenta la seua programació fallera

El divendres 4 de març, a les 22.00 h, Aldaia s’omplirà de música i ambient faller amb la Nit d’Albaes, ambient que no abandonarà els carrers del municipi, ja que el dissabte 5, a les 18.00 h, els veïns i veïnes podran disfrutar de la Cavalcada del Ninot. L’entrega dels llibrets serà al llarg del dia 10 a la Biblioteca Municipal.

 

La setmana fallera començarà el dia 15 amb la plantà de les falles infantils i els carrers engalanats a les 20.00 h, la plantà de les grans serà a les 23.00 h, la següent jornada el jurat visitarà els monuments i entregarà els premis a les 19.00 h.

 

Tornaran els passacarrers a Aldaia els dies 17 (12.00 h) i 18 de març (11.00 h), el 17 a més les Falleres Majors del poble presentaran les seues ofrenes a l’Ofrena de València, mentre que l’Ofrena de flors del municipi tindrà lloc el divendres 18 a les 18.00 h, que finalitzarà amb un castell de focs artificials.

 

La festa conclourà com és costum amb la missa de Sant Josep del dia 19, a continuació tindrà lloc la tradicional Operació Quilo, seguida de l’última mascletà fallera del 2022.

 

La Cremà que acomiadarà les celebracions està prevista per a les 20.00 h (infantil) i per a les 23.00 h (monument principal).

 

Informa Nou Horta. Aldaia