Aldaia participa al I Congrés de Joventut

Dijous, 17 Novembre 2022 13:19 Escrit per  Publicat en Aldaia-VAL Vist 78 vegades
Valora la notícia
(0 vots)

Entre el 14 i el 16 de novembre de 2022, en el complex La Petxina de la ciutat de València, tenia lloc el I Congrés de la Joventut ‘Polítiques PostZ’ pel qual han passat més de 200 persones entre tècnics de joventut, representants i joves. L'objectiu era "recuperar perspectives positives per a les persones joves, que s'han vist afectades negativament per la pandèmia, que a més d'agreujar problemes com la salut mental o l'emancipació ha posat sobre la taula la dificultat de les administracions per a connectar amb ells", així ho explicava el director general de l'IVAJ, Jesús Martí.

 

El president de Joves.net, i regidor de Joventut d'Aldaia, Sergio Gómez, per part seua, va presentar les nombroses accions i treballs realitzats per totes dues institucions, al costat de tècnics i responsables de la comarca. Gómez va destacar plans com Joves.Sex, servei d'orientació de salut psicoafectiva, HortaNeta per a impulsar valors de sostenibilitat i cures del nostre medi ambient, o el Fòrum Salut Mental a Instagram de Corresponsals.

 

A més, l'última campanya llançada des de Joves.net ‘Prejudice Collection’, treballa actualment en els municipis per la interculturalitat, per generar reflexions positives entre les persones joves i desmuntant estereotips sobre la migració.

 

El Congrés ha publicat una declaració final “És imprescindible que es consoliden i renoven els instruments normatius i de planificació de les polítiques públiques de joventut: començar l'elaboració de la IIª Estratègia Valenciana de Joventut, donar continuïtat al Pla concertat per a la municipalització i revisar la Llei 15/2015 de Polítiques Integrals de Joventut”.

 

El Pla Jove d’Aldaia, pioner

El servici de Joventut d’Aldaia, Gent Jove, a través de la seua tècnica responsable Elizabet Catalá, va presentar l’ambiciós i participat treball realitzat al seu Pla Jove. Aldaia prenia així la paraula en el Congrés de la Joventut per a posar sobre la taula un conjunt d'estratègies d'acció, amb objectius concrets i definits a partir de les inquietuds que centenars de joves d'Aldaia han manifestat a través del procés participatiu "Amplificaveu" i que finalment han desembocat en una sèrie d'iniciatives transversals i integrals que pretenen donar resposta a les demandes i necessitats plantejades per les mateixes persones joves.

 

Els resultats i treballs de tot el Congrés estan publicats en http://congresjoventut.info/index.html

 

Informa Nou Horta. Aldaia