25N: Aldaia renova la seua programació especial per la igualtat

Divendres, 18 Novembre 2022 12:32 Escrit per  Publicat en Aldaia-VAL Vist 56 vegades
Valora la notícia
(0 vots)

La nova programació 2022 de l'àrea d'Igualtat de l'Ajuntament d'Aldaia va començar el passat 19 d'octubre amb el taller "Dones Empoderades", a càrrec de 'Psicòlegs Sense Fronteres', en el qual es van treballar aspectes com l'autoestima, l'autocura o el treball col·lectiu (un taller actiu tots els dimecres fins al mes de febrer). A més, Aldaia se sumava el dia 25 d'octubre en el minut de silenci com a repulsa de l'últim crim masclista. Per a finalitzar el mes d'octubre, el hall del TAMA acollia el dia 27 a les 18:00h la conferència "Generació Z, RRSS i violències masclistes", a càrrec de 'La Psicowoman' i amb la col·laboració de la Mancomunitat de l'Horta Sud.

 

Al novembre, s'han programat dues conferències per a abordar temes relacionats amb la violència física contra les dones, celebrades en el TAMA: la primera, a les 12:00h, sobre la prevenció de les violències sexuals a l'alumnat i professorat de 1r de Batxillerat; a la vesprada, a les 18:00h, 'Towanda Rebels' (Teresa Lozano i Zúa Méndez), comunicadores, artistes, escriptores i activistes feministes, a càrrec de la conferència 'Mercantilització del cos de les dones'.

 

 

Concretament, el divendres 25 de novembre, Dia Internacional per a l'Eliminació de la Violència contra les Dones, Aldaia arranca a les 15:00h amb un programa especial realitzat i emés en Adaia Ràdio: Especial 25N. Ja a la vesprada, a les 17:00h, la cita és a les portes de l'ajuntament per a la lectura del manifest, seguit d'un minut de silenci; l'acte es tancarà amb la performance contra la violència masclista a càrrec del grup d''Escoles Ambaixadores del Parlament Europeu' de l'IES Salvador Gadea. Com a conclusió de la jornada, a les 19.00 h el TAMA acollirà el concert 'Dones de Música', amb Sole Giménez.

 

L'1 de desembre, Beatriz Ranea Triviño llicenciada en Ciències Polítiques, investigadora especialitzada en estudis de gènere i activista feminista, ofereix la xarrada 'Desarmar la masculinitat' a les 18:00h a el hall del TAMA.

 

A més de tot això, durant el trimestre (i fins a febrer), se celebraran en els centres educatius xarrades sobre la relació entre educació sexual, pornografia i prostitució, a càrrec d'Agustín Zaragozá Granell; el projecte 'De portes cap a dins', a càrrec de Marta Enguix, d'Educar Educant-nos, i Josevi Pepiol, de Projecte Caravana; i tallers Clown 'Quien bien té quiere te hará reír' d'Amaia Prieto Marín.

 

Informa Nou Horta. Aldaia

 

Modificat el Divendres, 18 Novembre 2022 12:35