Entrevista a Mireia Meseguer i Julia Gil, Falleres Majors de Aldaia

Divendres, 10 Març 2023 11:26 Escrit per  Publicat en Aldaia-VAL Vist 131 vegades
Valora la notícia
(0 vots)

Mireia Meseguer és la FM D’Aldaia, té 28 anys,

és fallera des de que va nàixer. La seua infància la va passar en la falla Sta-Rita i la seua adolescència en Plaça Europa, falla a la que pertany actualment. És de família molt fallera. Sa mare ha segut FM , el seu pare president i directiu per molts anys i la seua germana fmi.

Julia Gil Taberner té 13 anys, i es fallera des de que va nàixer de la falla Sant Vicent. Els seus pares i la seua germana també són fallers de tota la vida. El iaio Francisco Taberner i els seus amics varen fundar la falla la Saletta

 

Com va ser l’acte d’elecció, que va ser el primer que pensares quan et van elegir?

MIREIA:  L’acte d’elecció va ser un acte molt especial, ningú sabia el que podia ocórrer. I fou una gran sorpresa. El primer que vaig pensar el dia que en proclamaren va ser el mateix que el dia d’elecció. Aquest càrrec té una gran responsabilitat, i sols volia estar a l’altura que el mateix es mereix i gaudir de tots els actes que estem vivint.

 

JULIA: El recorde com un dels més emocionants, havia somiat moltes voltes amb aquest moment i a la fi va arribar, no me’l podia creure. Em sent molt afortunada i estic molt agraïda.

 

Quin és l’acte que més il·lusió et fa o més t’grada?

MIREIA: La CRIDA, va ser molt emotiva. Però sense dubte vull que arribe la vesprada de l’ofrena, i entregar el meu ram de Fallera Major d’Aldaia al meu pare, que és vestidor de la Verge.

 

JULIA:La crida ha sigut l’acte més especial per a mi fins al moment. El dia sencer va ser molt emocionant i el guardaré per sempre al meu cor.

M’agradaria donar les gràcies al nostre volgut president David Solis, per l’esforç i dedicació per organitzar aquest acte, sense dubtes va superar totes les meues expectatives.

 

Qué es per a tu ser fallera major del teu poble?

MIREIA: Ser Fallera Major d’Aldaia, pense que és la punta de la piràmide a el que pot aspirar una fallera del nostre poble. Soc conscient de la gran responsabilitat que comporta aquest càrrec, però eren tantes les ganes de poder representar al meu poble, que per a mi ser Fallera Major d’Aldaia és un gran somni complit i un orgull.

 

JULIA: És tot un privilegi. Les falles és el que més m’agrada en el món, i tindre l’oportunitat de representar a tot el meu poble és una sort per a mi. Estic gaudint de cada acte com si fora l’últim, de la mà de la meua fallera major, les Corts d’honor i els components de jlf que els vull moltissim.

 

Quin element de les falles creu que te representa? pólvora, música, flors....

 

MIREIA: Diria que soc una mescla de tot un poc.

M’apassiona la pólvora, disfrute escoltant i tremolant en les mascletades.

M’encanta la indumentària.

Se’m posen els pèls de punta quàn escolte qualsevol passodoble en una banda de música.

I l’olor que es queda en la plaça despuix de la vesprada d’ofrena és embriagador.

Igual que podria quedar-me hores contemplant els monuments als nostres carrers.

 

JULIA: La música m’encanta, escoltar una xaranga em posa superfeliç i crec que és un element fonamental al món de les falles.

 

Tens algun referent al món de les falles?

MIREIA: Sempre he admirat la figura de la fallera major de València.

Però si he de dir-vos algun referent us diria la meua Família.

Començant pels meus iaios i finalitzant en els meus pares. Per saber inculcar-ne en tant de carinyo l’amor i respecte per la nostra festa i nostres tradicions.

 

JULIA: Sí, la meua fallera major Mireia Meseguer. Ella és una persona bonica per fora però sobretot per dins, és elegant, generosa, intel·ligent, molt bona persona, amb un saber estar increïble i sempre amb un somriure al seu rostre. Donar-li la mà em dona seguretat i al mirar-li als ulls em transmet la seua il·lusió i passió per les falles.

Sense dubtes, per a mi, un referent a seguir com a persona i com a fallera.