Alfafar aprova el projecte de reglament de Govern Obert

Dimecres, 28 Octubre 2020 16:54 Escrit per  Publicat en Alfafar-VAL Vist 517 vegades
Valora la notícia
(0 vots)

L’Ajuntament d’Alfafar ha aprovat el projecte de reglament en matèria de bon govern. Amb aquest nou programa es pretén involucrar en major mesura a la ciutadania en la presa de decisions locals, així com establir les bases legals en matèria de Govern Obert.

 

Després de l’aprovació del document en la comissió de seguiment, el reglament de Govern Obert passarà pel procés administratiu de l’Ajuntament d’Alfafar i la seua posterior aprovació definitiva en el plenari municipal.

 

La implantació d’aquest projecte en el municipi permetrà que la ciutadania obtinga una major informació sobre els projectes i accions públiques que puguen afectar-lo de manera directa. A més, servirà per a exercir en major mesura el seu dret a la inclusió en institucions públiques.

 

Aquest reglament busca millorar els aspectes vinculats als cinc eixos que componen el Govern Obert: participació, transparència, col·laboració, comunicació i inclusió.

 

La regidora de Transparència i Participació Ciutadana, Raquel Vidal, ha afirmat que “aquest projecte forma part del compromís d’Alfafar per la inclusió de la ciutadania en els processos de gestió local. El treball en conjunt de tot el consistori permetrà una major implicació de la població en la presa de decisions i accés a la informació”.

 

Així mateix, el cap d’Estadística i Qualitat de l’Ajuntament d’Alfafar, Mariano Julián Rochina, ha explicat que “aquest projecte està orientat a avançar en els processos de treball juntament amb la ciutadania, fent-li partícip dels processos locals”.

 

Aquest projecte del reglament de Govern obert està accessible a través de la pàgina web de l’Ajuntament per a la seua consulta pública i oberta per a tota la població d’Alfafar.

 

Informa Nou Horta. Alfafar

Modificat el Dimecres, 28 Octubre 2020 16:55