Alfafar millora la seguretat viària amb pictogrames en passos de vianants

Dimarts, 13 Juliol 2021 15:56 Escrit per  Publicat en Alfafar-VAL Vist 522 vegades
Valora la notícia
(0 vots)

L’Ajuntament d’Alfafar ha iniciat l’adaptació dels passos de vianants del municipi per a millorar l’accessibilitat i inclusió. Mitjançant una seqüència d’imatges s’indica, tant al col·lectiu de persones amb TEA com a la resta de vianants, quines són les accions a seguir per a travessar el carrer amb seguretat.

 

Gràcies al conveni signat amb l’Associació TEAVIAL, Alfafar està incorporant dues seqüències gràfiques en diferents punts del municipi. Ambdues, pintades en el color blau vinculat tant a l’autisme com a la seguretat viària, suposen una successió lògica d’accions a seguir.

 

Aquells passos de vianants amb semàfor compten amb les indicacions “Per a, mira, sémaforo (verda) i creua”, mentre que en la resta la seqüència indica «Per a, mira, cotxe parat i creua”.

 

Les persones amb TEA i altres síndromes i trastorns que afecten el llenguatge utilitzen els pictogrames per a moure’s pel seu entorn, però encara més, els necessiten en els llocs públics perquè la seua comprensió del món siga major.

 

Amb esta acció es facilita la comprensió i accessibilitat de l’entorn en espais públics i es treballa en la seguretat de totes les persones.

 

L’Ajuntament d’Alfafar continua treballant el seu compromís amb l’accessibilitat del municipi per a totes les persones i reforça la seua aposta per la inclusió.

 

Informa Nou Horta. Alfafar

 

Modificat el Dimarts, 13 Juliol 2021 15:57