Alfafar reprén el projecte educatiu “Activa la teua ciutat”

Dijous, 13 Gener 2022 10:06 Escrit per  Publicat en Alfafar-VAL Vist 120 vegades
Valora la notícia
(0 vots)

L’Ajuntament d’Alfafar, a través de la regidoria de Joventut, ha représ el projecte «Activa la teua ciutat” en els centres educatius del municipi. Esta iniciativa té l’objectiu de fomentar la participació juvenil en la localitat.

 

“Activa la teua ciutat”, que ja es va realitzar anteriorment en els centres de la localitat, es duu a terme en els cursos de 2n i 3r de l’ESO i respon a la necessitat de fomentar les polítiques de joventut per a aconseguir una major implicació activa de les persones joves d’Alfafar.

 

A les persones participants en este programa se’ls dota d’autonomia i eines necessàries per a la participació, seguint els criteris que marca de l’Estratègia Valenciana de Joventut (EVJ). Esta proposta pretén generar un teixit comunitari juvenil a les aules i augmentar la participació de la gent jove per a aconseguir que siguen crítics i capaços d’activar la ciutat.

 

“Activa la teua ciutat” promou que es genere una convivència entorn d’importants 4 àrees: el professor, el grup de joves, l’aula i la mateixa comunitat educativa. D’esta manera s’aconseguix la implicació de totes les parts educatives.

 

 

Este programa pretén incrementar els nivells de participació juvenil, promovent una ciutadania activa i solidària. A més, es perseguix que l’alumnat tinga una experiència d’immersió real en la participació d’un municipi, perquè en el futur puguen donar respostes col·lectives a desigualtats o a altres problemàtiques.

 

Amb este projecte, l’Ajuntament d’Alfafar continua apostant per l’educació juvenil de la ciutat per a aconseguir així una major implicació activa d’este sector en el municipi.

 

Informa Nou Horta. Alfafar

Modificat el Dijous, 13 Gener 2022 10:07